۱۳۹۰ خرداد ۲, دوشنبه

سیگار و سرطان ریه !


از دیگر عوامل بروز سرطان ریه عوامل وراثتی هستند. یک فرد غیر سیگاری اگر یک فامیل ( که سیگاری بوده) داشته باشد که دارای سرطان بوده، ۲ تا ۴ مرتبه بیش از سایرین احتمال ابتلا به سرطان ر دارد. محققان بر این باورند که ژن های مشخصی وجود دارند که باعث ایجاد سرطان ریه می شوند. در حدود ۵۰ تا ۷۰ درصد از سرطان های ریه در جوانان به دلیل مسائل ژنتیکی بروز می کند. شاید عوامل وراثتی و ژنتیکی توضیح قانع کننده ای برای اینکه بسیاری از جوانان غیر سیگاری به سرطان ریه مبتلا می شوند در حالیکه بسیاری از افراد سالمند سیگاری به این بیماری دچار نمی شوند، باشد.

9 نفر از هر 10 بیمار مبتلا به سرطان ریه سیگاری هستند :
سرطان ریه در سراسر دنیا شایع ترین علت مرگ بیماران سرطانی در هر دو جنس مرد و زن است.
دکتر مهرداد باقریان، متخصص خون و آنکلوژی، با عنوان این مطلب که سرطان ریه در مراحل اولیه هیچ نشانه ای ندارد، به مهر گفت: بیماران، اغلب زمانی به پزشک مراجعه می کنند که بیماری در مراحل پیشرفته قرار دارد. شاید به همین دلیل باشد که سرطان ریه کشنده ترین سرطان محسوب می شود.
وی با اشاره به آمار 68 درصدی بیماران مبتلا به سرطان ریه که در فاصله 5 سال از زمان تشخیص بیماری، جان خود را از دست می دهند، افزود: سرطان ریه در سراسر دنیا شایع ترین علت مرگ بیماران سرطانی در هر دو جنس مرد و زن است.
این متخصص خون و آنکلوژی، با اشاره به اینکه از هر 10 بیمار مبتلا به سرطان ریه 9 نفر سیگاری هستند، ادامه داد: آگاهی از نشانه های شایع این بیماری سبب می شود که این سرطان مهلک در ابتدایی ترین و درمان پذیرترین مرحله ممکن، تشخیص داده شود.

باقریان، شایع ترین نشانه سرطان ریه را سرفه دانست و گفت: افزایش تعداد یا شدت سرفه در فرد سیگاری، سرفه به همراه خلط خونی حتی اگر اندک باشد، درد مبهم یا مشخص درقفسه سینه، تنگی نفس در اثر فعالیت، خشونت یا تغییر صدا که بیشتر از دو هفته طول کشیده باشد، عفونت های مکرر ریه و مجاری تنفسی، بروز خس خس سینه به صورت حاد و...، از دیگر علائم این نوع سرطان است.
این متخصص خون و آنکلوژی، مهم ترین عامل سرطان زایی که سبب تغییرات سرطانی سلولهای ریه می شود را، ترکیبات زیانبار مختلف موجود در دود سیگار دانست و افزود: مصرف سیگار هنوز هم مهم ترین عامل خطر ابتلا به سرطان ریه است.
باقریان گفت: خطر ابتلا به سرطان ریه با افزایش مقدار و مدت تماس با دود تنباکو افزایش می یابد و هر چه سن شروع مصرف سیگار پایین تر باشد، خطر ابتلا بیشتر است.
وی اظهار داشت: برآورد می شود که افراد سیگاری 13 برابر افراد غیرسیگاری در معرض ابتلا به سرطان ریه قرار دارند. این مقدار برای فردی که به مدت ۲۰ سال روزی دو پاکت سیگار مصرف کرده است، به ۷۰ برابر می رسد.
باقریان همچنین گفت: مطالعات متعدد نشان داده است که خانم های سیگاری بیشتر از آقایانی که همان مقدار سیگار دود می کنند، به سرطان ریه مبتلا می شوند که این افزایش ممکن است به دلیل حساسیت بیشتر خانمها به مواد سرطان زای موجود در دود سیگار باشد.
كشيدن سيگار بزرگترين عامل ايجاد سرطان ريه در زنان است
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي اعلام كرد: مصرف سيگار بزرگترين عامل ايجاد سرطان ريه در زنان است و در آمريكا حدود ‌٩٠ درصد مرگ‌هاي ناشي از سرطان ريه به دليل مصرف سيگار است.
به گزارش خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، مصرف سيگار نقش مهمي در مرگ ومير زنان در آمريكا دارد. حدود ‌٣ ميليون نفر از زنان در اثر ابتلا به بيماريهاي ناشي از سيگار مرگ نا به هنگام داشتند. در سال ‌١٩٩٧ در آمريكا حدود ‌١٦٥ هزار نفر از زنان در اثر بيماريهاي ناشي از استعمال دخانيات از قبيل سرطان ريه و ساير سرطانها، بيماريها و حملات قلبي جان خود را از دست دادند.
از هر11 فرد سيگاري يک نفر به سرطان ريه مبتلا مي شود :
دبيرششمين کنگره بيماري هاي ريه و مراقبت هاي ويژه، شيوع بيماري‌هاي ريه و سرطان را در ميان سيگاري‌ها هشدار دهنده دانست و به ايسنا گفت: آمارها نشان مي دهد از هر 11 سيگاري يک نفر به سرطان ريه مبتلا مي شوند.

دکتر«روزبه نقشين» رييس انجمن متخصصين ريه ايران و دبير اجرايي ششمين کنگره بيماري هاي ريه و مراقبت هاي ويژه با اعلام اين خبر درگفت وگو با خبرنگارخبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) واحدعلوم پزشکي ايران، گفت: از آنجا که اکثر بيماري‌هاي ريه حالت اکتسابي دارد و عوارضي همچون استعمال دخانيات و آلودگي هوا موجب بروز آن است از اين رو پيشگيري و رعايت شيوه صحيح نقش موثري در کاهش مبتلايان خواهد داشت.
وي با بيان اين که به دليل افزايش مصرف سيگار بيماري‌هاي ريه شيوع بالايي يافته است، افزود: آمارها حاکي از آن است از هر11 سيگاري يک نفر به سرطان ريه مبتلا مي شود، همچنين بيماري خطرناک و مرگبار Copd (انسداد مزمن ريه) بيشتر در مصرف کنندگان سيگار و قليان مشاهده مي شود.
دکتر نقشين با اشاره به اين که آمارها حاکي از افزايش استعمال دخانيات در کشورهاي در حال توسعه است، اظهار داشت: پيش بيني مي شود درصورتي که اين کشورها قوانين محدود کننده کاهش مصرف دخانيات را به اجرا در نياورند در دو دهه آينده سرطان ريه معضل جدي بهداشتي و عامل 70 درصد مرگ و مير در اين کشورها مي‌باشد.
رييس انجمن متخصصين ريه ايران سرطان ريه را کشنده ترين سرطان انسان عنوان و تصريح کرد: هر چند اين سرطان هنوز به شايع ترين سرطان تبديل نشده است اما خطرناک ترين نوع سرطان تلقي مي شود چرا که درمان آن مشکل دارد و در 85 درصد موارد، مبتلايان 5 سال بعد از تشخيص جان خود را از دست مي دهند.
salamatiran/

هیچ نظری موجود نیست: