۱۳۹۰ دی ۲۱, چهارشنبه

طرز تهیه شله زرد



طرز تهیه "شله زرد" :
"اربعینی" هاش خوب دقت کنن و همچنین اونائی که ذاتن"شله زرد" خور هستن !

مواد لازم براي ( 4-6 نفر ) :

برنج "نيم دانه" ايراني ------------------------------ 1 پيمانه

شكر ---------------------------------------------- 2 پيمانه

كره ------------------------------------------------ 25 گرم

گلاب ---------------------------------------------- 1 ليوان سر خالي

زعفران دم كرده غليظ ----------------------------- 1 استكان

خلال بادام ---------------------------------------- 50 گرم

خلال پسته ( براي تزئين ‌) ------------------------ به مقدار لازم

دارچين ( براي تزئين ‌) ---------------------------- به مقدار لازم

طرز تهيه :

برنج را از چند ساعت قبل بدون نمك در مقداري آب خيس كنيد .
به اندازه 7 برابر برنج آب داخل ظرف مناسب بريزيد و روي حرارت زياد قرار دهيد و بعد آب برنج را خالي كنيد و داخل آب بريزيد .
زماني كه آب جوش آمد حرارت را ملايم كنيد تا مغز برنج كاملن نرم شود و برنج كاملن باز شود .
بعد شكر را كم كم اضافه كنيد و هم بزنيد تا برنج و شكر كاملن مخلوط شوند .
اگر شله زرد سفت بود 1 تا 2 پيمانه آب به آن اضافه كنيد تا غلظت دلخواه به دست آيد .
بعد از اينكه شله زرد کمی غلیظ شد ، زعفران را همراه كره ، گلاب و نيمي از خلال بادام به شله زرد اضافه كنيد و مرتب هم بزنيد .
بعد از چند دقيقه هم زدن مداوم شله زرد ، درب ظرف را بگذاريد و روي حرارت خيلي ملايم بگذاريد 15 دقيقه حرارت ببیند .
وقتي شله زرد كاملن جا افتاد حرارت زير ظرف را خاموش كنيد و يك دم كني روي آن بگذاريد و به مدت 30 دقيقه در جايي گرم تر از دماي محيط ( به طور مثال فر خاموشي كه از چند ساعت قبل با حرارت 300 درجه فارنهايت گرم شده باشد ) قرار دهيد تا دم بكشد .
و بعد از اين مدت شله زرد را در ظرف مناسب بريزيد و با دارچين و خلال بادام و پسته روي آن را تزئين و سرو كنيد .

نكته :
1-استفاده از برنج نيم دانه براي سهولت در تهيه شله زرد است ولي اگر از برنج معمولي استفاده كرديد اندازه برنج را براي اين مقدار نصف پيمانه در نظر بگيريد يا اندازه ساير مواد را به نسبت كنترل كنيد .

2-اندازه شكر و در واقع شيرين بودن طعم شله زرد به ذائقه افراد بستگي دارد ولي به طور معمول اندازه شكر تقريبا دو برابر اندازه برنج در نظر گرفته ميشود و بهتر است شكر را قبل از استفاده در شله زرد كمي بسائيد تا دانه هاي شكر كاملن در شله زرد حل شوند .
دقت كنيد كه قبل از باز شدن كامل برنج شكر را به آن اضافه نكنيد چون باعث خام ماندن مغز برنج ميشود .

3-براي دم كردن زعفران به طور معمول يك قاشق چايخوري زعفران را در يك استكان آب جوش دم ميكنند ولي بهتر است براي شله زرد كمي مقدار زعفران خشك را افزايش دهيد
بهتر است قبل از اينكه كره را به مواد اضافه كنيد ، كره كاملا به دماي محيط رسيده باشد .

نكته مادر بزرگانه!:
در قديم رسم بوده که وقتي شله زرد را به مقدار زياد و براي نذري تهيه ميكردند ، يك عدد بادام درسته را نیز داخل شله زرد مي انداختند و آن بادام در ظرف هر كسي كه در میامد، حاجتش روا ميگردید !

منبع : مطبخ خاله خانم

هیچ نظری موجود نیست: