۱۳۹۰ بهمن ۱۰, دوشنبه

طرز درست کردن مربای ترش و شیرین و خوش طعم "زرشک

مواد لازم :

زرشک قرمز تازه : یک کیلو گرم

شکر : یک کیلو الی یک کیلو و پانصد گرم

وانیل : نصف قاشق چایخوری

طرز تهیه :

ابتدا زرشک را پاک کنید و چند بار با آب سرد شستشو دهید و بعد داخل کاسه ای بریزید.
کاسه را با آب کاملن سرد پرکنید بطوری که آب روی زرشک را بپوشاند و زرشک ها را به مدت ۲-۳ ساعت در آب بخیسانید تا گرد و خاک باقیمانده روی دانه های زرشک کاملا ته نشین شود .
بعد زرشک را به آرامی شستشو دهید و سپس آبکش کنید و مقدار ۲۰۰ گرم از شکر را لابه لای زرشک بپاشید و به مدت۵-۶ ساعت داخل یخچال قرار دهید تا هم آب بیندازد و هم مزه دار شود.
باقیمانده شکر را آسیاب کنید تا نرم شود بعد با یک و نیم لیتر "آب ولرم" و آب حاصله از زرشک و شکر مخلوط کنید و داخل یک قابلمه لعابی بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا شربت بجوشد . (در قابلمه بازباشد)
وقتی شربت جوشید، زرشک را داخل شربت بریزید.
دقت کنید که هنگام جوشیدن، اصلن مربا را هم نزنید.
برای مخلوط کردن مواد، دسته های قابلمه را بگیرید و با حرکت دادن قابلمه، مواد را مخلوط کنید.
(هم زدن مربای زرشک در این مرحله هم باعث وا رفتن زرشک ها می شود و هم رنگ مربا را تیره میکند)
اواخر طبخ مربا، وانیل را به مواد اضافه کنید و با یک قاشق استیل خشک و تمیز، به آرامی مواد را مخلوط کنید.
به محض قوام آمدن مربا، شعله زیر قابلمه را خاموش کنید،
سپس قابلمه حاوی مربا را (با در باز) در مجاورت هوا قرار دهید تا خنک شود و بعد داخل شیشه مورد نظر بریزید و داخل یخچال نگهداری کنید .

-لازم به توضیح است که مربای زرشک بر خلاف انواع دیگر مربا،
به محض پخته شدن آماده مصرف نیست و حداقل دو روز باید در یخچال بماند تا قابل استفاده شود .

چند نکته :
-به طور معمول برای تهیه "مربا از میوه های ترش"، در ازای هر یک کیلو گرم میوه از یک کیلو گرم شکر استفاده میشود .
ولی در مورد زرشک چون ترشی آن کمی بیشتر از حد معمول است،
مقدار شکر ذکر شده در این دستور طعم مربا را خیلی شیرین نمیکند و مربا در نهایت طعمی نسبتن متعادل دارد.
لذا در صورت تمایل به شیرین تر شدن مربا می توانید مقدار شکر را تا یک کیلو و پانصد گرم (حداکثر) افزایش دهید .

-بعد از اتمام مراحل پخت (همه نوع مربا) ، همیشه صبر کنید تا مربا خنک شود و بعد آنرا به ظرف مورد نظر انتقال دهید.
برای پائین آوردن دمای مربا بهتر است از یخچال استفاده نکنید و اجازه دهید که مربا با دمای طبیعی خنک شود.

-استفاده از آبلیمو در اواخر طبخ اکثر مربا ها امریست بدیهی و برای جلوگیری از شکرک زدن مربا کاربرد دارد،
ولی در مورد مرباهای ملس یا کمی ترش تر نیازی به این کار نیست .

- یکی از علل اصلی شکرک زدن مربا ها جوشیدن بیش از حد آنها هنگام آماده کردنشان است.
پس دقت کنید تا هنگام جوشیدن مربا ها، آنها را به موقع از روی حرارت بردارید.
همچنین توجه کنید که چنانچه مربا به اندازه کافی هم حرارت ندیده و نجوشیده باشد، امکان کپک زدن آن بیشتر وجود خواهد داشت .
پس لازم است که به میزان جوشاندن مربا کاملن توجه کنید.

-آسیاب کردن شکر هم به این دلیل است که در زمان کوتاه طبخ این مربا، ممکن است شکر خوب با آب مخلوط نشود و در انتها باعث شکرک زدن مربا شود .
پس بهتر است اول شکر را آسیاب کنید و قبل از قرار دادن آب و شکر روی حرارت آنها را خوب با هم مخلوط کنید و بعد روی حرارت قرار دهید .


-(توجه داشته باشید که شکر آسیاب شده در "آب ولرم" آسان تر حل میشود تا "آب جوش" و یا "آب سرد") !

"سر آشپز، مریم" 

هیچ نظری موجود نیست: