ه‍.ش. ۱۳۹۰ بهمن ۹, یکشنبه

طرز تهیه آش گوجه فرنگی تبریزی، یا آش آبغوره

(میگویند که این آش آنقدر خوشمزه است که ازخوردنش سیر نمیشوید!)

مواد لازم:

لپه ( یا لوبیای چشم بلبلی ) : یک پیمانه

برنج : نصف پیمانه

بلغور : نصف پیمانه

سبزی، (شامل تره و جعفری به میزان مساوی) : دو لیوان

آب مرغ یا گوشت : 5 لیوان

آبغوره : نصف لیوان ( میتوانید این مقدار را کمتر یا بیشتر کنید )

گوجه فرنگی : یک کیلو

نعناع خشک : 2 قاشق غذاخوری


طرز تهیه:

لپه را یکی دوساعت خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید بعد بلغور را هم به آن اضافه کنید.
نیم ساعت هم آنرا با بلغور بخیسانید بعد آبکش کرده و بریزید درون آب مرغ و بگذارید بر روی شعله گاز.
وقتی که لپه ها نیم پز شدند، برنج را نیز به این مخلوط اضافه کنید تا کاملن پخته شده و برنج ها به اصطلاح بشکفند.
( اگر از لوبیای چشم بلبلی استفاده می کنید، آن رآ جدا گانه بپزید ، بلغور و برنج را نیز با آب مرغ بپزید و وقتی برنج کاملن شکفت، لوبیای پخته را به آن اضافه کنید ).
سپس پوست گوجه فرنگی ها را با استفاده از آب داغ بگیرید بعد آنها را بریزید داخل مخلوط کن برقی (میکسر) تا کاملن به "پوره" تبدیل بشوند.
آنگاه این پوره گوجه فرنگی و سبزی ها را هم به آش اضافه کنید و اجازه بدهید تا سبزی ها پخته شده و آش کاملن جابیفتد.
( درهرمرحله اگر احساس کردید که آش سفت شده، میتوانید قدری آب جوش یا آب مرغ به آن اضافه کنید)
درانتها نمک و آبغوره را هم به آش اضافه کنید.
پس ازاینکه آش "جوش" مختصری زد، نعناع را هم داخلش بریزید و آنرا اندکی هم بزنید و سپس آنرا از روی گازبر دارید و در ظرف مورد نظرتان بریزید و سرو کنید.

(بعضی ها این آش را بدون گوجه فرنگی درست می کنند که این کار علاوه بر تغییر مختصری در مزه، باعث سبز شدن رنگ آش می شود).

دستور کار از : "سرآشپزمریم"

هیچ نظری موجود نیست: