۱۳۹۰ اسفند ۴, پنجشنبه

خواص روغن دارچین

خاصیت ضدالتهابی، ضدعفونی کننده و ضداسپاسمی دارد

نفخ و یبوست را از بین می برد
با خستگی مفرط، ضعف و افسردگی مقابله می کند

برای سیستم گوارشی مفید است و با سرماخوردگی و آنفلوآنزا مبارزه می کند

گردش خون را بهبود می بخشد و به عملکرد مغز نیز کمک می کند

نقش مهمی در مقابله با اختلالات قلبی دارد

درد و سفت شدن عضله و مفصل ها را برطرف می کند

سردردهای ناشی از سرما را تسکین می دهد

با متوقف کردن خون ریزی، به روند بهبود کمک می کند

با دارابودن خاصیت آنتی اکسیدانی، ضدمیکروبی، ضدالتهابی و ضدتوموری درمان دیگری برای سرطان کلورکتال، ملانوما و لنفوم است

از روغن دارچین برای درمان عفونت ها و ناراحتی پوستی از جمله تومورهای خوش خیم استفاده موضعی می شود

ehow سلامت نیوز به نقل از سایت
********************************************

چگونه خودمان "روغن دارچین" درست کنیم؟
: به زبان انگلیسی

How to Make Cinnamon Oil
Instructions :

Things You'll Need:
Cinnamon sticks
Pure vegetable oil, ideally olive oil
A large amber glass bottle, several small glass bottles for storing the oil
Cheesecloth or something similar (optional)
1
large amber jar
Get a large glass jar, preferably amber or green glass. A wide mouth, with straight sides (like in the picture) is preferable for ease in pouting and straining out the ingredients.
2
cinnamon sticks
Fill the jar as tightly as you can with cinnamon sticks.
3
olive oil
Pour the olive oil over the cinnamon sticks until they are covered with oil.
4
Leave the jar to stand in a warm spot, like a sunny windowsill. Shake the jar daily, to help release the cinnamon oils into the base oil.
5
small amber bottles for storing the cinnamon oil

After about three weeks, the oils in the cinnamon sticks will have been released into the oil, and you will have cinnamon oil. Strain the oil with cheesecloth or something similar, or just pull the cinnamon sticks out of the oil with your fingers. Bottle the oil in amber glass bottles, and store them in a cool, dark place.

Read more: How to Make Cinnamon Oil / http://www.ehow.com/

هیچ نظری موجود نیست: