شب اول دی ماه را شب یلدا یا شب چله می نامند.
مردم از گذشته های دور این شب را جشن می گرفتند آن قدیم ها که زمستان ها
خیلی سرد بود و برف زیادی می بارید همه دور کرسی جمع می شدند و با هندوانه
وانار و مخصوصاً آجیل که خودشان خشک کرده بودند از هم پذیرایی می کردند.
در گذشته آجیل شب یلدا از این خوردنی ها تشکیل می شد:
کشمش سبز، بادام، پسته، گردو، فندق، انجیر، توت، خرما، برگه ی زردآلو و
برگه ی هلو. حالا باسلوق ونقل هم به آن اضافه شده که شیرینی مصنوعی است
واستفاده زیاد از آنها باعث چاقی می شود.
انجیر
انجیر سرشار از انواع ویتامین، کلسیم و فسفر است.
میوه ای مقوی است؛ و خوردن آن استخوان ها را محکم می کند و بوی بد دهان و لثه را از بین می برد.
خوردن انجیر خشک خیس کرده برای رفع یبوست توصیه میگردد.
کشمش
انگور سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مختلف است.
خاصیت انگور پس از خشک شدن (کشمش شدن) هم از بین نمی رود.
کشمش داروی خوبی برای کم خونی، کم اشتهایی، بیماریهای قلبی و کبدی است.
گردو
مغز گردو یکی از بهترین داروها برای درد شکم و روده است.
کسانی که بیماری قند دارند خوردن گردو را فراموش نکنند.
گردو بهترین دارو برای پایین آوردن کلسترول خون است.
یادتان باشد کسانی که دچار حساسیت هستند و ناراحتی کلیه دارند نباید گردو بخورند. بعد از خوردن گردو حتماً دهانتان را با آب بشویید.
بادام
بادام سرشار از ویتامین آ و ب، قند، کلسیم و فسفر است.
بادام تازه و خشک را باید خوب جوید تا هضم ان آسان شود.
اگر آن را کمی بو بدهید ومصرف کنید بهتر است.
بادام، کلسیم زیادی دارد.
پسته
پسته سرشار از پتاسیم، فسفر، آهن و کلسیم است.
هر کس که نیاز به غذای مقوی دارد می تواند پسته را پودر کند با قند وکمی هل مخلوط کند و بخورد.
فندق
فندق سرشار از ویتامین آ و ب، کلسیم، آهن، پتاسیم، گوگرد، منیزیوم، مس و سدیم است.
کسانی که بیماری قند و سنگ کلیه دارند خوردن آن را فراموش نکنند.
کم خون ها می توانند هر روز صبح و ظهر، همراه با غذایشان 5 دانه فندق بخورند.
هلو
هلو سرشار از ویتامین آ و ب، کلسیم، آهن و پتاسیم است و خشک شده آن مانند میوه تازه اش خاصیت دارد.
برگه زردآلو
زردآلو پر از ویتامین آ وب وث و قند است.
زردآلو اشتها آور و مقوی است و خوردن آن برای کم خونی مفید است.
کسانی که اهل مطالعه هستند وکارهای فکری می کنند خوردن آن را فراموش
نکنند. زردآلو آهن زیادی دارد، پس برای استخوان بندی شما بچه ها بسیار مفید
است.
توت
میوه ی سفید و شیرین توت سرشار از ویتامین ث، آهن کلسیم است.
وقتی میوه را خشک کنید خاصیتش بیشتر می شود.
توت خشک خون ساز است و باعث چاقی می شود.
کسانی که بیماری قند دارند می توانند از آن به عنوان قند گیاهی همراه با چای استفاده کنند.
خرما
خرما هم ویتامین، گوگرد و کلر فراوان دارد؛ پس می تواند ضدعفونی کننده و خوشبو کننده دهان باشد.
منیزیوم فراوان خرما برای جلوگیری از سرطان مفید است.
خوردن آن برای کسانی که کمردرد، ضعف شنوایی و بینایی، ضعف کلیه کم خونی دارند سودمند است.
کسانی که چاق هستند و بیماری قند دارند نباید زیاد خرما بخورند.
یادتان باشد که زیاده روی در خوردن خرما باعث دندان درد، زخم دهان، خارش بدن و بیماری کبد می شود.
مردم از گذشته های دور این شب را جشن می گرفتند آن قدیم ها که زمستان ها خیلی سرد بود و برف زیادی می بارید همه دور کرسی جمع می شدند و با هندوانه وانار و مخصوصاً آجیل که خودشان خشک کرده بودند از هم پذیرایی می کردند.
در گذشته آجیل شب یلدا از این خوردنی ها تشکیل می شد:
کشمش سبز، بادام، پسته، گردو، فندق، انجیر، توت، خرما، برگه ی زردآلو و برگه ی هلو. حالا باسلوق ونقل هم به آن اضافه شده که شیرینی مصنوعی است واستفاده زیاد از آنها باعث چاقی می شود.
انجیر
انجیر سرشار از انواع ویتامین، کلسیم و فسفر است.
میوه ای مقوی است؛ و خوردن آن استخوان ها را محکم می کند و بوی بد دهان و لثه را از بین می برد.
خوردن انجیر خشک خیس کرده برای رفع یبوست توصیه میگردد.
کشمش
انگور سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مختلف است.
خاصیت انگور پس از خشک شدن (کشمش شدن) هم از بین نمی رود.
کشمش داروی خوبی برای کم خونی، کم اشتهایی، بیماریهای قلبی و کبدی است.
گردو
مغز گردو یکی از بهترین داروها برای درد شکم و روده است.
کسانی که بیماری قند دارند خوردن گردو را فراموش نکنند.
گردو بهترین دارو برای پایین آوردن کلسترول خون است.
یادتان باشد کسانی که دچار حساسیت هستند و ناراحتی کلیه دارند نباید گردو بخورند. بعد از خوردن گردو حتماً دهانتان را با آب بشویید.
بادام
بادام سرشار از ویتامین آ و ب، قند، کلسیم و فسفر است.
بادام تازه و خشک را باید خوب جوید تا هضم ان آسان شود.
اگر آن را کمی بو بدهید ومصرف کنید بهتر است.
بادام، کلسیم زیادی دارد.
پسته
پسته سرشار از پتاسیم، فسفر، آهن و کلسیم است.
هر کس که نیاز به غذای مقوی دارد می تواند پسته را پودر کند با قند وکمی هل مخلوط کند و بخورد.
فندق
فندق سرشار از ویتامین آ و ب، کلسیم، آهن، پتاسیم، گوگرد، منیزیوم، مس و سدیم است.
کسانی که بیماری قند و سنگ کلیه دارند خوردن آن را فراموش نکنند.
کم خون ها می توانند هر روز صبح و ظهر، همراه با غذایشان 5 دانه فندق بخورند.
هلو
هلو سرشار از ویتامین آ و ب، کلسیم، آهن و پتاسیم است و خشک شده آن مانند میوه تازه اش خاصیت دارد.
برگه زردآلو
زردآلو پر از ویتامین آ وب وث و قند است.
زردآلو اشتها آور و مقوی است و خوردن آن برای کم خونی مفید است.
کسانی که اهل مطالعه هستند وکارهای فکری می کنند خوردن آن را فراموش نکنند. زردآلو آهن زیادی دارد، پس برای استخوان بندی شما بچه ها بسیار مفید است.
توت
میوه ی سفید و شیرین توت سرشار از ویتامین ث، آهن کلسیم است.
وقتی میوه را خشک کنید خاصیتش بیشتر می شود.
توت خشک خون ساز است و باعث چاقی می شود.
کسانی که بیماری قند دارند می توانند از آن به عنوان قند گیاهی همراه با چای استفاده کنند.
خرما
خرما هم ویتامین، گوگرد و کلر فراوان دارد؛ پس می تواند ضدعفونی کننده و خوشبو کننده دهان باشد.
منیزیوم فراوان خرما برای جلوگیری از سرطان مفید است.
خوردن آن برای کسانی که کمردرد، ضعف شنوایی و بینایی، ضعف کلیه کم خونی دارند سودمند است.
کسانی که چاق هستند و بیماری قند دارند نباید زیاد خرما بخورند.
یادتان باشد که زیاده روی در خوردن خرما باعث دندان درد، زخم دهان، خارش بدن و بیماری کبد می شود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر