طرز تهیه "کتلت" (بدون آرد نخودچی) :
مواد لازم:
● 250 گرم گوشت چرخ کرده
● 500 گرم سیب زمینی
● 1 عدد تخم مرغ
● 1 عدد پیاز به دالخواه
● نیم قاشق چای خوری زردچوبه
● 1 قاشق چای خوری نمک و فلفل
● روغن به اندازه کافی
ظروف و وسایل لازم:
یک قابلمه، یک ماهیتابه، رنده، یک نعلبکی و مقداری پارچه تمیز
طرز تهیه:
سیب زمینیها را بشویید و سپس آبپز کنید (با مقدار کافی آب در قابلمه قرار بدهید و بپزید)،
معمولن 25 تا 30 دقیقه زمان برای آبپز کردن سیب زمینیها کافی است.
وقتی سیب زمینیها آبپز شد آب آنرا تخلیه کنید و بگذارید سرد شوند.
پوست سیب زمینیها را بکنید و با رنده (ریز) آنها را رنده کنید.
اگر میخواهید پیاز هم استفاده کنید، آنرا هم پوست بکنید و جداگانه رنده کنید.
بعد از رنده کردن پیاز آب آنرا دور بریزید، اگر آب پیاز را داخل خمیر کتلت کنید کتلتها از هم خواهند پاشید.
حالا گوشت، سیب زمینی رنده شده و پیاز را مخلوط کنید و تخم مرغ را هم در آن بشکنید و با افزودن نمک، فلفل و زردچوبه خمیر را خوب مخلوط کنید.
(برای مخلوط کردن بهتر است ازدستانتان که حتمن با صابون شسته و تمیز هستند، استفاده کنید).
بعد از مخلوط کردن، ماهی تابه را روی آتش بگذارید و روغن داخل آن بریزید بگذارید خوب گرم شود.
حالا مقداری (یک قاشق سوپخوری بزرگ) از خمیر کتلت را با دست راست بردارید و خمیر را روی نعلبکی یا پارچه به صورت یک گلوله در آورید و بعد آنرا صاف کنید تا به صورت دایره یا بیضی درآید و سپس با احتیاط کتلت خام را داخل ماهی تابه قرار بدهید.
تا پر شدن تمام سطح ماهی تابه این کار را ادامه دهید و بعد مراقبت کنید تا کتلتها سرخ شوند.
وقتی طرف اول آنها سرخ شد، یکی یکی آنها را برگردانید و بگذارید طرف دیگر آن هم سرخ شود.
پس از سرخ شدن آنها را بردارید و در دیس بچینید.
وقتی همه کتلتها سرخ شدند، با گوجه فرنگی و سبزیجات و لیمو ترش و سایر مخلفات و اگر هم دوست دارید خیارشور آنها را تزئین کنید.
کتلت را با انواع نان یا برنج و یا انواع سیب زمینی و ماست و خیار یا ماست و اسفناج و یا حتا ماست و موسیر هم میتوان سرو کرد.
از انواع "کچ آپ" هم میتوان برای مزه دادن به آن استفاده کرد.
بعضی هم آنرا با "سالاد شیرازی" سرو میکنند.
نوش جان
فرستنده : سر آشپز "مریم"
مواد لازم:
● 250 گرم گوشت چرخ کرده
● 500 گرم سیب زمینی
● 1 عدد تخم مرغ
● 1 عدد پیاز به دالخواه
● نیم قاشق چای خوری زردچوبه
● 1 قاشق چای خوری نمک و فلفل
● روغن به اندازه کافی
ظروف و وسایل لازم:
یک قابلمه، یک ماهیتابه، رنده، یک نعلبکی و مقداری پارچه تمیز
طرز تهیه:
سیب زمینیها را بشویید و سپس آبپز کنید (با مقدار کافی آب در قابلمه قرار بدهید و بپزید)،
معمولن 25 تا 30 دقیقه زمان برای آبپز کردن سیب زمینیها کافی است.
وقتی سیب زمینیها آبپز شد آب آنرا تخلیه کنید و بگذارید سرد شوند.
پوست سیب زمینیها را بکنید و با رنده (ریز) آنها را رنده کنید.
اگر میخواهید پیاز هم استفاده کنید، آنرا هم پوست بکنید و جداگانه رنده کنید.
بعد از رنده کردن پیاز آب آنرا دور بریزید، اگر آب پیاز را داخل خمیر کتلت کنید کتلتها از هم خواهند پاشید.
حالا گوشت، سیب زمینی رنده شده و پیاز را مخلوط کنید و تخم مرغ را هم در آن بشکنید و با افزودن نمک، فلفل و زردچوبه خمیر را خوب مخلوط کنید.
(برای مخلوط کردن بهتر است ازدستانتان که حتمن با صابون شسته و تمیز هستند، استفاده کنید).
بعد از مخلوط کردن، ماهی تابه را روی آتش بگذارید و روغن داخل آن بریزید بگذارید خوب گرم شود.
حالا مقداری (یک قاشق سوپخوری بزرگ) از خمیر کتلت را با دست راست بردارید و خمیر را روی نعلبکی یا پارچه به صورت یک گلوله در آورید و بعد آنرا صاف کنید تا به صورت دایره یا بیضی درآید و سپس با احتیاط کتلت خام را داخل ماهی تابه قرار بدهید.
تا پر شدن تمام سطح ماهی تابه این کار را ادامه دهید و بعد مراقبت کنید تا کتلتها سرخ شوند.
وقتی طرف اول آنها سرخ شد، یکی یکی آنها را برگردانید و بگذارید طرف دیگر آن هم سرخ شود.
پس از سرخ شدن آنها را بردارید و در دیس بچینید.
وقتی همه کتلتها سرخ شدند، با گوجه فرنگی و سبزیجات و لیمو ترش و سایر مخلفات و اگر هم دوست دارید خیارشور آنها را تزئین کنید.
کتلت را با انواع نان یا برنج و یا انواع سیب زمینی و ماست و خیار یا ماست و اسفناج و یا حتا ماست و موسیر هم میتوان سرو کرد.
از انواع "کچ آپ" هم میتوان برای مزه دادن به آن استفاده کرد.
بعضی هم آنرا با "سالاد شیرازی" سرو میکنند.
نوش جان
فرستنده : سر آشپز "مریم"
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر