مواد لازم :
گوشت گوسفند : حدود نیم کیلو همراه با مقداری دنبه
(ترجیحن گردن گوسفند توصیه میشود که گوشت بسیار نرم و لطیفی دارد و خوش خوراک است، همچنین گوشت ماهیچه گوسفند هم بسیار مطلوب است )
نخود و لوبیا قرمز و لوبیا سفید : روی هم یک و نیم پیمانه
سیب زمینی متوسط : یک عدد
پیاز : یک عدد متوسط
گوجه فرنگی : یک عدد
سیر : یک حبه
رب گوجه : دو قاشق سوپ خوری
لیمو عمانی : به میزان دلخواه
نمک و فلفل و زرچوبه : به اندازه کافی
طرز تهیه :
نخود و لوبیا را از شب قبل خیس می کنیم و قبل ازشروع پختن،
آبش را خالی می کنیم .
گوشت و دنبه و نخود و لوبیا و پیاز و سیر و گوجه و زرچوبه را درون دیزی ریخته و رویش آب میریزیم تا کاملن روی مواد را بپوشاند.
سپس در دیزی را گذاشته و روی شعله اجاق گاز قرار میدهیم تا با حرارت خیلی کم به آرامی بپزد.
به خاطر داشته باشید که در صورتی که آب مواد توی دیزی تمام شود، احتیاج به آب مجدد ندارد و حتا این باعث میشود که آبگوشت بهتر جا بیفتد و مزه اش را از دست ندهد .
لیمو عمانی ها را برای مدتی درون مقداری آب میندازیم تا رنگ تیره شان کمتر بشود و تلخیشان گرفته شود و بعد اطراف آنها را با چنگال سوراخ می کنیم .
وقتی که گوشت پخت، مقداری دنبه را (بستگی به میزان چربی دلخواه مان دارد) بیرون میاوریم و می کوبیم و دوباره به درون دیزی میریزیم .
سپس سیب زمینی و نمک و لیمو عمانی و رب گوجه را اضافه می کنیم و حدود نیم ساعت صبر می کنیم تا سیب زمینی هم پخته شود و همه مزه ها با هم آغشته شوند.
حال آبگوشت ما آماده است، و برای نحوه خوردنش هم باید گفت که هر چند اکثرن نان (نان سنگک!) را در آبگوشت ترید می کنند،
اما بعضی هم آنرا مانند سوپ و آش میخورند و عده دیگری هم (به ویژه اهالی شمال) آنرا مانند خورش با برنج میخورند.
هم چنانکه عده زیادی مواد داخل آبگوشت را میکوبند و "گوشت کوبیده" درست میکنند، اما عده ای هم آنرا به صورت نکوبیده و له نشده میل میکنند.
در هر حال، آبگوشت" به هر نوع و هر شکلی که آماده شود با ترشی (لیته!) و پیاز و نارنج و سبزی خوردن و نون سنگک و....؟ خیلی می چسبه!
نوش جان
فرستنده : سر آشپز "مریم
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر