مطالعاتی که اخیرا صورت گرفته نشان می دهد که خوردن مقدار زیاد فرآورده های دانه های سویا، از جمله پنیر سویا ( tofu ) ممکن است خطر ابتلا به اختلال مشاعر را افزایش دهد.
این تحقیقات بر روی 719 سالخورده اندونزیایی که در جزیره جاوه زندگی می کنند، صورت گرفته است.
پژوهشگران متوجه شدند که مصرف زیاد پنیر سویا یعنی دست کم یک بار در روز به زوال حافظه به خصوص درمیان کسانی که بیش از 68 سال دارند کمک می کند.
در کشورهای توسعه یافته عده زیادی برای تامین پروتئین مورد نیاز بدن به جای گوشت از فرآورده های سویا استفاده می کنند.
دانه های سویا دارای مواد مغذی هستند که فیتواستروژن، خوانده می شود.
این مواد همان تاثیر هورمون زنانه استروژن را دارند.
شواهدی که به دست آمده نشان می دهد که فیتواستروژن ها ممکن است مانع صدمه خورن مغز اشخاص جوان و میان سال شوند ولی تاثیر آن بر مغز افراد سالخورده کمتر روشن است.
مطالعات اخیر مبین این است که مصرف زیاد فیتواستروژن ها ممکن است خطر اختلال مشاعر را افزایش دهد.
پرفسور ایف هوگرورست، که سرپرستی این مطالعات را به عهده داشته می گوید تحقیقات قبلی نشان داده بود که استروژن درمانی، خطر ابتلا به زوال عقل را در میان افرادی که بیش از 65 سال دارند افزایش می دهد.
پرفسور هوگرورست، می افزاید استروژن ها و شاید فیتواستروژن ها به رشد سلول های مغز کمک می کنند و این تاثیر برای مغز افراد سالخورده، لزوما چیز خوبی نیست.
پژوهشگران اذعان دارند که باید مطالعات بیشتری صورت گیرد تا معلوم شود این نتیجه گیری در مورد سایر گروه های قومی نیز صدق می کند یا نه.
البته لازم به گفتن است که در تحقیقات قبلی مصرف زیاد پنیر سویا علت افزایش خطر ابتلا به اختلال مشاعر در میان مردان سالخورده ژاپنی تبار آمریکایی معرفی شده بود.
پرفسور دیوید اسمیت از دانشگاه آکسفورد می گوی پنیر سویا دارای یک فرمول پیچیده است و دارای اجزاء زیادی است که ممکن است در بدن تاثیر بگذارند.
ربکا وود، از بنیاد تحقیقات درباره آلزایمر، که هزینه پروژه مورد بحث را به عهده گرفته نیز معتقد است باید تحقیقات بیشتری در باره تاثیر سویا و فرآورده های آن بر حافظه صورت گیرد.
ربکا وود، می گوید بیش از نیم میلیون نفر در بریتانیا مبتلا به بیماری آلزایمر هستند و نیاز مبرمی به یافتن راه معالجه آن و یا جلوگیری از ابتلا به آن، وجود دارد.
این تحقیقات بر روی 719 سالخورده اندونزیایی که در جزیره جاوه زندگی می کنند، صورت گرفته است.
پژوهشگران متوجه شدند که مصرف زیاد پنیر سویا یعنی دست کم یک بار در روز به زوال حافظه به خصوص درمیان کسانی که بیش از 68 سال دارند کمک می کند.
در کشورهای توسعه یافته عده زیادی برای تامین پروتئین مورد نیاز بدن به جای گوشت از فرآورده های سویا استفاده می کنند.
دانه های سویا دارای مواد مغذی هستند که فیتواستروژن، خوانده می شود.
این مواد همان تاثیر هورمون زنانه استروژن را دارند.
شواهدی که به دست آمده نشان می دهد که فیتواستروژن ها ممکن است مانع صدمه خورن مغز اشخاص جوان و میان سال شوند ولی تاثیر آن بر مغز افراد سالخورده کمتر روشن است.
مطالعات اخیر مبین این است که مصرف زیاد فیتواستروژن ها ممکن است خطر اختلال مشاعر را افزایش دهد.
پرفسور ایف هوگرورست، که سرپرستی این مطالعات را به عهده داشته می گوید تحقیقات قبلی نشان داده بود که استروژن درمانی، خطر ابتلا به زوال عقل را در میان افرادی که بیش از 65 سال دارند افزایش می دهد.
پرفسور هوگرورست، می افزاید استروژن ها و شاید فیتواستروژن ها به رشد سلول های مغز کمک می کنند و این تاثیر برای مغز افراد سالخورده، لزوما چیز خوبی نیست.
پژوهشگران اذعان دارند که باید مطالعات بیشتری صورت گیرد تا معلوم شود این نتیجه گیری در مورد سایر گروه های قومی نیز صدق می کند یا نه.
البته لازم به گفتن است که در تحقیقات قبلی مصرف زیاد پنیر سویا علت افزایش خطر ابتلا به اختلال مشاعر در میان مردان سالخورده ژاپنی تبار آمریکایی معرفی شده بود.
پرفسور دیوید اسمیت از دانشگاه آکسفورد می گوی پنیر سویا دارای یک فرمول پیچیده است و دارای اجزاء زیادی است که ممکن است در بدن تاثیر بگذارند.
ربکا وود، از بنیاد تحقیقات درباره آلزایمر، که هزینه پروژه مورد بحث را به عهده گرفته نیز معتقد است باید تحقیقات بیشتری در باره تاثیر سویا و فرآورده های آن بر حافظه صورت گیرد.
ربکا وود، می گوید بیش از نیم میلیون نفر در بریتانیا مبتلا به بیماری آلزایمر هستند و نیاز مبرمی به یافتن راه معالجه آن و یا جلوگیری از ابتلا به آن، وجود دارد.
/BBC Persian
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر