۱۳۸۷ مرداد ۴, جمعه

چرا سیر برای قلب خوب است ؟


محققان علت این مساله را که چرا مصرف سیر می تواند به حفظ سلامت قلب کمک کند کشف کرده اند.
راز این مساله در "الیسین" نهفته است، همان ماده ای که تجزیه آن به ترکیبات سولفور در معده باعث بوی بد دهان می شود.
این ترکیبات در واکنش با سلول های قرمز خون سولفید هیدروژن تولید می کنند که باعث شل شدن رگ ها و گردش آسانتر خون می شود.
نتیجه تحقیقات دانشگاه آلاباما در بیرمنگام در نشریه اقدامات آکادمی ملی علوم چاپ شده است.
با این حال کارشناسان بریتانیایی اخطار دادند که مصرف قرص های مکمل سیر ممکن است به بروز عوارض جانبی منجر شود.
سولفید هیدروژن بوی بد تخم مرغ گندیده متصاعد می کند و از آن برای ساخت بمب های بدبو استفاده می شود.
اما این ماده در تراکم پایین نقشی حیاتی در کمک به سلول ها برای ارتباط با یکدیگر بازی می کند.
نقش دیگر آن در رگ های خونی تحریک سلول های تشکیل دهنده جداره رگ است که باعث شل شدن آنها و انبساط رگ ها می شود.
این به نوبه خود از فشار خون می کاهد و به خون اجازه می دهد اکسیژن بیشتری به ارگان های اساسی بدن برساند و از فشار بر قلب بکاهد.
تیم محققان آلاباما این آزمایش را روی موش ها انجام داد.
این آزمایش به نتایج چشمگیر منجر شد به طوری که تا 72 درصد از فشار بر رگ ها کاست.
دکتر دیوید کراس سرپرست تحقیقات گفت: "نتایج ما حاکی از آن است که سیر در رژیم غذایی چیز خیلی خوبی است."
"مسلما در مناطقی که مصرف سیر بالاست، مثلا در مدیترانه و شرق دور، میزان ابتلا به بیماری های قلب و عروق پایین است."
با این حال برخی کارشناسان می گویند که هنوز شواهد کافی دایر بر مصرف سیر به عنوان دارو جهت کاهش خطر بیماری های قلب و عروق وجود ندارد.

/BBC Persian

هیچ نظری موجود نیست: