ه‍.ش. ۱۳۹۱ فروردین ۹, چهارشنبه

طرز تهیه "کباب حسینی" !

کباب حسینی غذائی ساده و در عین حال بسیار خوشمزه است.
البته معلوم نیست چرا اسم این غذا کباب حسینی میباشد؟
گویا یکی از آشپزهای زمان قاجار که کبابهایش به خوشمزگی معروف بوده، "استاد حسینی" نام داشته، هر چند به قولی در آن زمان هنوز گوجه فرنگی به ایران نیامده بوده است!

در ضمن به یاد داشته باشید که معمولن کباب حسینی رو با "کته قالبی" می خورند!

مواد لازم برای تهیه کباب حسینی:

گوشت مغز ران گوسفندی با چربی یا فیله گوساله یا راسته گوسفندی
حدود یک کیلو و یا به اندازه مورد نیاز
(بدیهی است که در صورت اضافه کردن مقدار گوشت، باید به سایر اقلام هم به همان نسبت اضافه کنیم)

فلفل دلمه ای ٢ عدد

پیاز دو عدد

گوجه فرنگی ۶ عدد

غوره در صورت تمایل مقداری

رب گوجه ٢ قاشق غذاخوری

زعفران مقداری

نمک و فلفل و زردچوبه و ادویه مقداری

سیخ چوبی یا فلزی میله ای چند عدد (به تعداد دلخواه و کافی)

طرز تهیه :

ابتدا گوشت را چند ساعت در پیاز میخوابانیم.
بعد کف یک ماهیتابه بزرگ را با یک لایه گوجه فرنگی و پیاز و فلفل دلمه ای حلقه شده می پوشانیم.
در صورت تمایل می توانیم مقداری غوره هم اضافه کنیم.
حالا گوشت ها رو به سیخ می کشیم.
(یک تکه گوشت، یک تکه فلفل دلمه ای، دوباره یک تکه گوشت و یه تکه پیاز) و ... به همین ترتیب ادامه می دهیم.
در صورت تمایل میتوانیم که تکه های کوچکی از دنبه را هم بین تکه های گوشت قرار بدهیم.
حال سیخ های آماده شده را روی گوجه فرنگی و فلفل و پیاز قرار می دهیم و دوباره روی سیخها یک لایه گوجه می گذاریم.
البته بهتر است که ظرفی را که انتخاب می کنیم بزرگ باشد تا سیخ ها را روی هم قرار ندهیم تا بهتر پخته شوند.
بعد کمی فلفل، زردچوبه و ادویه به آنها میزنیم و می گذاریم که با آب گوجه بپزند.

وقتی حدود یک ساعت با حرارت ملایم پخته شدند، رب گوجه را با آب رقیق کرده و روی گوشت ها می ریزیم.
دقت کنید که اگر رب را در اول کار بریزیم، گوشت ها سفت می شوند.

بعد مجددن می گذاریم که خوب بپزند.
در آخر کار هم کمی زعفران رویشان می ریزیم که خوشرنگ تر و خوش عطرتر شوند.

نوش جانتان باشد
فرستنده : سرآشپز "مریم"

هیچ نظری موجود نیست: