ه‍.ش. ۱۳۹۱ فروردین ۱۰, پنجشنبه

نکات بهداشتی و مفید در مورد دم کردن چای:

-قبل از دم كردن چاي، هنگامي كه آن را در قوري مي‌ريزيد با كمي آب‌جوش آن را بشوييد (بيشتر به علت شستن تانن چاي) سپس به مقدار كافي آب جوشيده در آن بريزيد و آن را به مدت 5 تا 6 دقيقه دم كنيد.

-قوري چاي بايد چيني و از نوع لعاب‌دار مرغوب و بدون سرب باشد.
از دم كردن چاي در قوري استيل اكيدن خودداري كنيد زيرا چاي به‌ دليل مقدار قابل توجهي تانن با آهن قوري استيل باعث تشكيل رسوب مي‌شود.

بعد از دم كشيدن چاي بهتر است برگ‌هاي چاي را از آن جدا كرده در اين‌صورت دم كرده مطبوعي به دست خواهد آمد كه ميزان تانن آن كم است

- برگ چاي اگر در جاي مرطوب نگهداري شود، ممكن است دچار كپك‌زدگي ‌شود.
گاهي مصرف اين نوع چاي ممكن است خطراتي در برداشته باشد.

- در مناطقي كه ميزان فلوئور در موادغذايي كم است مي‌توان كمبود آن را با خوردن چاي جبران كرد.

- هرگز نبايد چاي را درحالت داغ مصرف كرد به علت آن‌كه تانن چاي در حرارت بالا اثر بدي بر مخاط بدن از جمله مخاط مري مي‌گذارد.

- براي تهيه چاي روزانه خود حتما از چاي دم‌كردني استفاده كنيد و براي انتخاب بهترين چاي، بهتر است بدانيد چاي درشت‌تر از نظر كيفيت و خواص تغذيه‌اي بهتر از چاي ريز و پودري است، همچنين چاي بدون عطر استفاده كنيد.
چايي كه داراي بوي تند و رنگ قرمز پررنگ باشد، بسيار مضر است.

- از هل، دارچين يا چند قطره ليموترش در چاي استفاده كنيد زیرا خواص ضدباكتري چاي را چندبرابر كرده و از جذب نشدن آهن در بدن مي‌كاهد.

- براي معطر كردن چاي مي‌توان به آن مقداري گل ياس، گلسرخ، گل بهارنارنج، نعنا، هل يا زعفران اضافه كرد.

هیچ نظری موجود نیست: