تاس كباب يكي از خوراكهاي خوشمزه گوشتي قديمي است كه آن را همراه مواد و سبزيجات مختلفي درست ميكنند.
خانمهاي كدبانو نيز طي اين سالها بنا به سليقه خود سبزيجات ديگري را به آن اضافه كردهاند كه در ميان آنها، ميوه ي "به"، باعث خوش طعم شدن بیشتر آن شده است.
با توجه به اينكه "به" از جمله ميوههايي است كه مدت زمان طولانياي در بازار يافت نميشود، لذا چنانچه توانستید این میوه خوشمزه را تهیه کنید، از فرصت استفاده كرده و اين خوراك لذيذ را تهیه كنيد.
مواد لازم براي 4 تا 5 نفر:
ـ گوشت گوسفندي بدون استخوان نيم كيلو
ـ پياز 5 عدد متوسط
ـ هويج 5 عدد متوسط
ـ سيبزميني 2 عدد بزرگ
ـ به 2 عدد متوسط
ـ بادمجان 2 عدد بزرگ
ـ آلو 300 گرم
ـ رب گوجهفرنگي يك قاشق سوپخوري
ـ زردچوبه يك قاشق چايخوري
ـ دارچين يك قاشق سوپخوري سرخالي
ـ روغن 3 تا 4 قاشق سوپخوري
ـ نمك و فلفل به مقدار لازم
طرز تهيه:
1- ابتدا گوشت را پاك كرده و به صورت ورقههاي باريك 2 در 4 سانتيمتري ببريد.
پيازها را پوستكنده و حلقهحلقه كنيد.
اين كار را در مورد هويجها به صورت برشهاي اريب انجام دهيد.
به را نيز پس از پوست كندن به شكل هلالي ببريد.
بادمجانها را هم پوست كنده و به صورت حلقهاي برش بزنيد.
حالا آلوها را نيز شسته و در ظرفي حاوي آب خيس كنيد.
2 ـ قابلمهاي آماده كرده و كمي روغن در آن بريزيد.
سپس حلقههاي پياز را در 2 رديف، كف ظرف بچينيد.
حالا ورقههاي گوشت را روي پيازها قرار دهيد.
پس از آن مقداري آلوي خيسشده، چند ورق هويج، به و سپس بادمجان را به ترتيب روي هم بچينيد.
اين كار را دوباره با همين مواد تكرار كنيد تا مواد تمام شود.
حالا حدود 1 تا 2 ليوان آب در قابلمه بريزيد و با در بسته روي شعله ملايم اجاق گاز بگذاريد تا مواد كمكم بپزند.
نكته: حين چيدن لايههاي مختلف سبزيجات، مقداري نمك، فلفل، دارچين و زردچوبه نيز روي مواد بپاشيد.
3 ـ از طرفي ديگر، سيبزمينيها را پوست كنده و حلقه حلقه ببريد. سپس حلقهها را با چاقو نصف كنيد.
هنگامي كه پخت مواد بهخصوص گوشت داخل آن به مرحله پاياني نزديك شد، نوبت به اضافه كردن سيبزمينيها و رب گوجهفرنگي ميرسد.
حلقههاي سيبزميني را روي مواد بچينيد و رب گوجهفرنگي را در آب موجود در خوراك حل كنيد و بگذاريد پخت خوراك تكميل شود.
نكات قابل توجه :
1- اگر سيبزميني را در مرحله اول اضافه كنيد تا پايان پخت غذا، سيبزمينيها له ميشوند.
2- اين غذا به خاطر وجود آلو و به، طعم و مزه شيريني دارد؛
بنابراين اگر به خوردن خوراكي ترش و شيرين تمايل داريد، ميتوانيد همزمان با اضافه كردن نمك، فلفل و ادويه، كمي هم گرد ليمو عماني يا گرد غوره در آن بريزيد.
فرستنده : سر آشپز مریم
خانمهاي كدبانو نيز طي اين سالها بنا به سليقه خود سبزيجات ديگري را به آن اضافه كردهاند كه در ميان آنها، ميوه ي "به"، باعث خوش طعم شدن بیشتر آن شده است.
با توجه به اينكه "به" از جمله ميوههايي است كه مدت زمان طولانياي در بازار يافت نميشود، لذا چنانچه توانستید این میوه خوشمزه را تهیه کنید، از فرصت استفاده كرده و اين خوراك لذيذ را تهیه كنيد.
مواد لازم براي 4 تا 5 نفر:
ـ گوشت گوسفندي بدون استخوان نيم كيلو
ـ پياز 5 عدد متوسط
ـ هويج 5 عدد متوسط
ـ سيبزميني 2 عدد بزرگ
ـ به 2 عدد متوسط
ـ بادمجان 2 عدد بزرگ
ـ آلو 300 گرم
ـ رب گوجهفرنگي يك قاشق سوپخوري
ـ زردچوبه يك قاشق چايخوري
ـ دارچين يك قاشق سوپخوري سرخالي
ـ روغن 3 تا 4 قاشق سوپخوري
ـ نمك و فلفل به مقدار لازم
طرز تهيه:
1- ابتدا گوشت را پاك كرده و به صورت ورقههاي باريك 2 در 4 سانتيمتري ببريد.
پيازها را پوستكنده و حلقهحلقه كنيد.
اين كار را در مورد هويجها به صورت برشهاي اريب انجام دهيد.
به را نيز پس از پوست كندن به شكل هلالي ببريد.
بادمجانها را هم پوست كنده و به صورت حلقهاي برش بزنيد.
حالا آلوها را نيز شسته و در ظرفي حاوي آب خيس كنيد.
2 ـ قابلمهاي آماده كرده و كمي روغن در آن بريزيد.
سپس حلقههاي پياز را در 2 رديف، كف ظرف بچينيد.
حالا ورقههاي گوشت را روي پيازها قرار دهيد.
پس از آن مقداري آلوي خيسشده، چند ورق هويج، به و سپس بادمجان را به ترتيب روي هم بچينيد.
اين كار را دوباره با همين مواد تكرار كنيد تا مواد تمام شود.
حالا حدود 1 تا 2 ليوان آب در قابلمه بريزيد و با در بسته روي شعله ملايم اجاق گاز بگذاريد تا مواد كمكم بپزند.
نكته: حين چيدن لايههاي مختلف سبزيجات، مقداري نمك، فلفل، دارچين و زردچوبه نيز روي مواد بپاشيد.
3 ـ از طرفي ديگر، سيبزمينيها را پوست كنده و حلقه حلقه ببريد. سپس حلقهها را با چاقو نصف كنيد.
هنگامي كه پخت مواد بهخصوص گوشت داخل آن به مرحله پاياني نزديك شد، نوبت به اضافه كردن سيبزمينيها و رب گوجهفرنگي ميرسد.
حلقههاي سيبزميني را روي مواد بچينيد و رب گوجهفرنگي را در آب موجود در خوراك حل كنيد و بگذاريد پخت خوراك تكميل شود.
نكات قابل توجه :
1- اگر سيبزميني را در مرحله اول اضافه كنيد تا پايان پخت غذا، سيبزمينيها له ميشوند.
2- اين غذا به خاطر وجود آلو و به، طعم و مزه شيريني دارد؛
بنابراين اگر به خوردن خوراكي ترش و شيرين تمايل داريد، ميتوانيد همزمان با اضافه كردن نمك، فلفل و ادويه، كمي هم گرد ليمو عماني يا گرد غوره در آن بريزيد.
فرستنده : سر آشپز مریم
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر