۱۳۸۹ اسفند ۱۵, یکشنبه

پوست بادمجان خاصیت ضد سرطانی داشته و از پیری زودرس جلوگیری کرده و موجب کاهش سطح کلسترول خون می شود






پژوهشگران علوم پزشکی می گویند نتایج تحقیقات نشان می دهد پوست بادمجان خاصیت ضد سرطانی دارد و سبب جلوگیری از پیری زودرس و کاهش سطح کلسترول خون نیز می شود.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، نتیجه تحقیقات جدید نشان می دهد پوست بادمجان خاصیت ضد سرطانی دارد و سبب جلوگیری از پیری زودرس و کاهش سطح کلسترول خون نیز می شود.

در این تحقیق که در دانشگاه ” المنوفیه” مصر انجام شد، آمده است پوست بادمجان سرشار از ترکیبات حاوی آنتی اکسیدان است که سبب می شود سلول های بدن در برابر پیری زودرس مقاوم شوند.

وجود فنولین در پوست بادمجان سبب می شود در کاهش میزان کلسترول خون موثر باشد و هم زمان با جلوگیری از بروز اختلالاتی در دی ان ای مانع از شکل گیری بافتهای سرطانی در بدن شود.

با این حال توصیه می شود در خوردن بادمجان نباید زیاده روی شود زیرا دارای” اگزالات” است و این امر می تواند در شکل گیری سنگ کلیه موثر باشد.

همچنین فیتوکمیکال موجود در بادمجان به نام Solasodine Glycoside یا BECS با قدرتی غیرقابل تصور نوعی سرطان پوست را درمان می کند.

در طب سنتی کشور استرالیا، کشاورزان سرطان چشم را که در حیوانات آن منطقه زیاد دیده می شود و یکی از علل اصلی آن اشعه خورشید و کمبود ازون هوا است، به وسیله ی بادمجان درمان می کنند. به همین منظور مطالعات وسیعی در این زمینه آغاز گردید و آنها موفق شدند ماده شیمیایی ذکر شده در بالا را در بادمجان شناسایی و به دست آورند. این ماده مهم سبب از بین بردن سلولهای سرطانی می شود و از رشد مجدد آن جلوگیری می کند.

پژوهشگران مورد بحث توانستند با استفاده از BECS سرطان پوست بیشتر از ۸۰ هزار نفر را به صورتی درمان کنند که بیماران نیاز به جراحی نداشته باشند.

البته قابل ذکر است که دانشمندان استرالیایی سال ها است که به وسیله فیتوکمیکال یا مواد شیمیایی موجود در گیاهان سرطان پوست را درمان می کنند و این بار با شناسایی BECS این عمل راحت تر انجام می گیرد.

جالب اینجا است که این ماده طبیعی در موقع درمان سرطان فقط سلول های سرطانی را از بین می برد و هیچ صدمه ای به سلول های سالم بدن وارد نمی آورد.

در حال حاضر پماد BECS در انگلستان و استرالیا برای پیشگیری از سرطان پوست و ضایعات به دلیل اشعه آفتاب در دسترس مردم قرار دارد.

دانشمندان پروژه ی تحقیقاتی اشاره شده در بالا گزارش می کنند که درمان سرطان پوست به وسیله ی این ماده شیمیایی قطعی بوده و رشد سلولهای سرطانی به کلی متوقف می گردد. هر ساله فقط در آمریکا حدود یک میلیون نفر به سرطان پوست دچار می شوند که نوعی از آن خطرناک بوده و برخی دیگر به راحتی درمان می شوند.

بادمجان گیاهی یکساله و به رنگ سیاه یا بنفش است که در ایران طرفداران زیادی داشته و از آن در تهیه غذاهای مختلفی چون حلیم بادمجان، دلمه بادمجان، یتیمچه و خورش بادمجان استفاده می شود.
اگرچه بادمجان سرخ نشده انرژی زیادی در مصرف کننده ایجاد نمی کند، ولی شامل مواد معدنی زیادی نظیر پتاسیم و منیزیم، مس و ویتامین های B2 ، B1 و اسید فولیک است که برای بیماران مبتلا به دیابت و کسانی که دچار نقرس هستند، مفید است و تنوری شده یا آب پز آن اغلب در رژیم های لاغری استفاده می شود.

پتاسیم و اسید فولیک بادمجان از بروز فشار خون و بیماری های قلبی ـ عروقی جلوگیری می کند و به شرطی که سرخ نشود، به عنوان پایین آورنده کلسترول شناخته شده است.
ترکیبات فنولی بادمجان خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و بدن را در برابر انواع عفونت های باکتریایی و ویروسی محافظت می کند.
از سوی دیگر در پوست این سبزی آنتی اکسیدانی به نام آنتوسیانین وجود دارد که برای جلوگیری از بروز بیماری های قلبی مفید است. از این رو توصیه می شود، آن را با پوست، پخته و میل کنید.

معمولا این سبزی را به روش آب پز، کبابی و سرخ شده تهیه می کنند که روش آب پز مناسب ترین روش شناخته شده است.

همچنین طبق تحقیقات انجام شده، تخم بادمجان برای درمان سرماخوردگی و زکام مفید است. اما به دلیل موادی که در میان دانه ها یا تخم آن وجود دارد در مبتلایان به بیماری های کبدی یا یرقان می تواند ایجاد ناراحتی کند.
از مصرف بادمجان کال یا نارس اجتناب کنید. بادمجان نارس دارای ماده ای سمی است که خوردن آن می تواند موجب بروز مسمومیت در مصرف کننده شود. البته به دلیل اگزالاتی که در بادمجان وجود دارد، بهتر است خوردن آن را محدود کنید.
مصرف بادمجان به همراه سیر می تواند خاصیت پایین آورندگی کلسترول بد خون را چند برابر کرده و از بروز بیماری های عروقی جلوگیری کند.
بهترین نوع بادمجان قلمی، بدون تخم و رسیده آن است. بادمجان جنوب کشور که در زمستان به بازار می آید به علت داشتن گوشت زیاد و نداشتن تخم، بسیار مرغوب هستند.

هیچ نظری موجود نیست: