۱۳۹۱ شهریور ۱۹, یکشنبه

IBM نسل جدید باتری‌های لیتیومی با استفاده از هوا شارژ می‌شوند


متخصصان بزرگ شرکت IBM موفق شدند نخستین باتری تنفسی جهان را تولید کنند. این باتری قادر است با یک بار شارژ، انرژی لازم برای خودروهای برقی را تا مسافت 500 مایل در خود ذخیره نماید. این باتری سبک وزن و با چگالی بالا بوده و می تواند با استفاده از گاز‌های موجود در هوا، شارژ شود. اما این باتری عجیب و غریب چگونه کار می کند؟ شرح این ماجرا چندان ساده نیست. بنابراین در ادامه مقاله با ما همراه شوید تا اطلاعات بیشتری از این باتری‌ها کسب کنید. پروژه باتری‌های تنفسی IBM با هدف ایجاد باتری های مناسب خودورهای الکتریکی در سال 2009 آغاز به کار کرد.

برای اطلاع از پیچیدگی عملکرد این باتری، به تصویر ابتدای مقاله دقت کنید. باتری لیتیومی-تنفسی IBM پس از جذب اکسیژن هوا آن را با عناصر لیتیوم ترکیب کرده و پروکسید لیتیوم و انرژی الکتریکی می سازد. هر زمانی که این باتری شارژ می‌شود، اکسیژن از آن خارج می گردد. به همین خاطر است که به آن باتری تنفسی اطلاق می شود.

از آنجا که اکسیژن مورد نیاز این باتری از هوا قابل جذب است، وزن آن نیز سبک‌تر از سایر باتری‌های مشابه می‌باشد. از سوی دیگر، با وجودی که از دهه 70 میلادی بحث و گفتگو بر سر باتری‌های لیتیومی بالا گرفته است، پرواضح است که اکنون با استفاده از گرافین و نانو لوله‌های کربنی، فن آوری لازم برای ساخت چنین باتری‌هایی را در اختیار داریم.

علاوه بر این، نباید از یاد ببریم که باتری‌های لیتیومی تنفسی در مقایسه با باتری های Li-ion یا Lithium-ion حجم بالاتری از انرژی را در خود ذخیره می‌نمایند. پس می‌توانند جایگزین بهتری برای سوخت های فسیلی به حساب آیند. این باتری‌ها دارای حجم انرژی ماکسیمم معادل 12 کیلو وات بر کیلوگرم هستند که تقریباً 15 برابر باتری‌های Lithium-ion انرژی را در خود جای می دهند.

سئوالی که اکنون مطرح است آنکه باتری های لیتیومی-تنفسی می توانند جایگزین بنزین شوند؟ شاید در آینده نزدیک پاسخ مان آری باشد اما اکنون نه خیر!

منبع : زومیت



ساخت برچسب ارزان قیمت برای انتقال اطلاعات بی سیم


محققین کره ای روش جدید و ارزانی برای انتقال اطلاعات از اشیا به تلفن های همراه ابداع کرده اند. تا به حال اگر می خواستید چنین کاری انجام بدهید باید سراغ استفاده از "کیو آر کد" می رفتید. فناوری ان اف سی نیز مدتی است که از راه رسیده و سر و صدای زیادی به پا کرده اما تا به حال محدودیتی داشته که سبب می شده آنقدرها هم فراگیر نشود: قیمت گران برای برچسب های انتقال اطلاعات.

حالا محققین کره ای حلقه مفقوده را کشف کرده اند. آنها موفق شده اند برچسب های RFID بسازند که چاپ آنها بسیار ارزان تمام می شود و با گیرنده ان اف سی موبایل ارتباط برقرار می کند. در واقع هزینه ساخت هر کدام از این برچسب ها ۱ سنت (یک صدم یک دلار - معادل تقریبا ۲۰ تومان) است.

این برچسب حاوی یک آنتن از نوع Rectenna است که وقتی شما تلفن تان را نزدیک آن می برید، می تواند امواج ارسالی از فرستنده ان اف سی موبایل تان را دریافت و آنها را تبدیل به انرژی الکتریسیته کند. حالا این برچسب می تواند کار انتقال اطلاعات با تلفن را انجام دهد.

جالب تر اینکه این برچسب های نازک و قابل انعطاف هستند و می توان از آنها روی هر چیزی استفاده کرد. از علامت های سطح شهر و پوسترها گرفته تا برچسب قیمت روی لباس و مواد غذایی و ضمنا می توان چند کیلوبایت اطلاعات در آنها ذخیره کرد.

تصورش را بکنید در یک فروشگاه موبایل تان را روی یک ماده غذایی بگیرید تا تمام اطلاعات مربوط به آن ماده شامل کالری، تاریخ مصرف و… ظاهر شود. البته این تازه یک بخش کوچک ماجرا است و کاربردهای بسیار متفاوتی می توان برای این برچسب های کوچک متصور شد.

تیم کره ای ۴ سال را صرف ساخت روش جدید کرده اند تا بتوانند مدلی ارزان قیمت و کاربردی تولید کنند. آنها می گوید مزیت بزرگ تکنیک آنها این است که می توان اطلاعات دیجیتال را با جوهر الکترونیک روی برچسب حک کرد و تمام چیزهایی که برای یک ارتباط بی سیم نیاز دارید در یکجا جمع شده است.

منبع : نارنجی



Eyering به روشندلان کمک می کند تا اشیا اطراف را بهتر درک کنند


این روزها با تولد اسمارت فون ها و سیستم عامل های دوست داشتنی شان خیل عظیمی از اپلیکیشن ها وارد زندگی کاربران شده که انجام بسیاری از امور ضروری و زمان بر را برای همه آسان کرده است. اما بی شک استفاده از این وسایل برای روشندلان و کسانی که با اختلالات بینایی مواجه هستند به آسانی دیگران نیست. آنها همیشه باید به دنبال ابزار و یا نرم افزار های واسطی باشند تا بتوانند اطلاعات را آن طور که برایشان قابل استفاده است در اختیار داشته باشند.

یک تیم از محققین سنگاپوری با کمک دانشگاه MIT ، یک ابزار پوشیدنی ویژه نابینایان را طراحی کرده اند. این وسیله که EyeRing نام دارد مانند یک انگشتر قابل پوشیدن است و به کمک دوربین اش از اشیا اطراف خود تصاویری را تهیه کرده و آنها را به یک اپلیکیشن اندرویدی ارسال می کند که در آنجا به اطلاعات شنیداری برای کاربر نابینا تبدیل می شوند.

این دستگاه مجهز به یک دوربین VGA کوچک است. یک میکروپروسسور 16 مگا هرتزی AVR فرایند کنترل نرم افزاری این مجموعه را بر عهده دارد. اطلاعات مربوط به تصاویر تهیه شده از این ابزار پوشیدنی به کمک بلوتوث به اسمارت فون کاربر ارسال می شود. همچنین یک باتری لیتیمی قابل شارژ نیز برای این مجموعه در نظر گرفته شده که برای سهولت فرایند شارژ در آن یک پورت مینی USB نیز تعبیه شده است. جالب اینجا است که آنها بدنه گجت جدید شان را هم با یک پرینتر سه بعدی ساخته اند.

تصاویر توسط لنز دوربین تهیه و به اسمارت فون بلوتوث می شوند. در آنجا به کمک الگوریتم اپلیکیشن پردازش می شوند و نتایج در دو فرمت متنی (برای نمایش بر روی صفحه نمایشگر اسمارت فون) و صوتی (برای شنیدن) آماده می شوند. اطلاعات صوتی از طریق هدفونی که در گوش کاربر است به او اطلاع داده می شود. این سیستم در حال حاضر قادر به تشخیص و پردازش اطلاعاتی پیرامون برچسب قیمت ها، واحد پول، رنگ ها و... است.

پروژه EyeRing فعلا در دست بررسی و توسعه است. تیم طراح در نظر دارد اپلیکیشنی نیز برای سیستم عامل iOS و همچنین ارتقا هایی در بخش سنسور ها، ماژول ها، لنز دوربین و اندازه و ظاهر این وسیله داشته باشد تا بتواند آن را به صورت یک ابزار کمکی همراه و منطبق با نیاز های یک فرد نابینا تبدیل و به زودی آن را به صورت انبوه وارد بازار کند.

منبع : نارنجی



با صفحه کلید مجازی در آینده زندگی کنید!


داشتن یک صفحه کلید مجازی بیشتر شبیه به یک داستان تخیلی است اما در حال حاضر این داستان تخیلی ،به حقیقت پیوسته است.صفحه کلید مجازی لیزری ساخته شده از طریق بلوتوث به گجت های مختلف متصل شده و قابل استفاده است.صفحه کلید مجازی لیزری یاد شده در صورتی که بر روی یک سطح صاف پیاده شود به راحتی قابل استفاده بوده ومشابه تایپ با یک صفحه کلید فیزیکی خواهد بود.

این مکعب لیزری که یک کیبورد مجازی را نمایش می دهد ،ابتدا برای آیفون و آی پد ساخته شده بود که احتمالا خبر های مربوط به آن را در برخی سایت ها دیده و یا شایعات مربوط به استفاده از این کیبورد مجازی در آیفون ۵ اپل را مطالعه کرده باشید ، اما در حال حاضر این گجت برای لپ تاپ ها و یا هر دستگاه بلوتوثی نیازمند به کیبورد بهینه شده و قابل استفاده است.به صورت کلی این کیبورد مجازی برای آیفون ۴s ، تبلت های بلک بری ، آندروئید ۲ و بالاتر، ویندوز فون۷ ،سیستم عامل مک و ویندوز های XP-ویستا-۷ قابل استفاده است.قیمت این کیبورد مجازی در حدود ۱۸۰ دلار است.

برخی ویژگی های دیگر این کیبورد مجازی:

قابلیت تغییر به حالت ماوس و استفاده از آن به عنوان یک ماوس مجازی با انگشت دست
شارژ از طریق USB
باطری های قابل شارژ و استفاده از آن تا ۱۵۰ دقیقه در صورت تایپ مداوم
صفحه کلید QWERTY در اندازه ۱۹ میلی متر

منبع : وبلاگ فارسی



با یک شارژر، چهار گجت را شارژ کنید


یکی از مشکلات دوستداران گجت های مختلف اینست که نیاز به شارژر دارند به خصوص گیک ها، همراه داشتن شارژر های مختلف در هنگام مسافرت است. در واقع همراه داشتن یکی از گوشی های هوشمند، دوربین های عکاسی، تبلت ها، به دلیل داشتن کانکتور های متفاوت جهت شارژ آنها، نیاز به داشتن چندین شارژر در سفر دارد که کمی آزار دهنده است. اما وجود یک شارژر جمع شونده ای که چندین شارژر را در خود جای داده باشد و آن را تبدیل به یک شارژر کند بسیار ارزشمند خواهد بود.

شارژری که در تصویر مشاهده می کنید با داشتن یک پوشش چرمی ،دارای تنها یک آداپتور بوده و به طور همزمان می توان تا چهار گجت مختلف را شارژ کرد.این شارژر گجت هایی که نیاز به میکرو USB، مینی USB، محصولات مختلف اپل و سامسونگ دارند را پوشش می دهد. از آنجایی که محصولات مختلف دو شرکت اپل و سامسونگ که رقابت تنگاتنگی نیز با هم دارند، دارای محبوبیت بالایی بوده طراحی این شارژر نیز به شکلی است که کانکتورشارژرهای مختلف محصولات این دوشرکت را پشتیبانی کند که نشان از طراحی هوشمندانه این شارژر همه کاره است.

منبع : وبلاگ فارسی



قطره را راحت بچکانیم


شاید برای اغلب ما پیش آمده که بخواهیم با استفاده از قطره چکان در چشم خود قطره ای بریزیم اما این کار همراه با مشکلاتی است که این ایده سعی در رفع آنها دارد.

واکنش طبیعی چشم ما در مقابل چیزی که به آن نزدیک می شود این است که پلک ها بسته خواهد شد و طبیعتا وقتی قطره چکان را به چشم نزدیک می کنیم همین اتفاق می افتد و ممکن است مقداری از مایع بروی پوست بریزد، خوب معمولا افراد برای حل کردن این موضوع پلک ها را با دو انگشت نگه می دارند اما حفظ نظافت کامل و استرلیزگی انگشتانی که مدام با سطوح مختلف تماس دارند بسیار سخت است.

در این ایده قطره چکان حاوی دو بازو است که پلک ها را باز نگه می دارند و سپس قطره با فشردن دکمه مخصوص در انتهای قطره چکان در چشم ریخته می شود ، کافی است چشم را بسته و قطره چکان را روی پلک ها قرار بدهیم و به آرامی آنرا به پایین فشار دهیم و کلید چکاندن را بفشاریم. طراح این ایده ilmo Ahn می باشد.

منبع : کاغذ.نت



قابلیت انتقال اطلاعات مستقیم بین دو فلش

یادش به خیر! یک زمانی برای انتقال اطلاعات از یک رایانه به سیستم شخصی خودمان، باید از فلاپی استفاده می کردیم. فلاپی ها حافظه بسیار محدودی داشته و نهایتا به درد انتقال فایل های متنی می خوردند. مدتی بعد CD (لوح فشرده) وارد بازار شد. در یک CD حدود 700 مگابایت اطلاعات ذخیره می شد. از فایل های متنی گرفته تا عکس و فیلم. سپس DVD متولد شد. که فرقش با cd در حجم اطلاعاتی بود که در خود ذخیره می کرد. بیشتر از 4 گیگابایت.

به گزارش ورد آی تی، بالاخره با آمدن ابزاری به نام Flash، تقریبا مشکلات انتقال اطلاعات برای همیشه بر طرف شد. مهمترین برتری فلش ها نسبت به CD یا DVD، امکان تبادل همیشگی اطلاعات بود، یعنی بدون محدودیت در تعداد دفعات نقل و انتقالات. به بیان ساده تر: " فلش مموری یک بار برای همیشه "


اگر چه تاکنون حافظه‌های فلش بسیار پیشرفته‌ای تولید شده است ولی هنوز انتقال اطلاعات بین دو فلش به صورت مستقیم وجود ندارد. U Transfer حافظه فلشی که در تصویر مشاهده می‌کنید به کاربر امکان می‌دهد تا بتواند اطلاعات دیجیتالی درون آن را بدون نیاز به رایانه به فلش دیگر انتقال دهد. روی سطح آن LCD کوچکی وجود دارد که اطلاعات انتقال داده شده به فلش دیگر را نشان می‌دهد. کافی است دو فلش را به یکدیگر متصل کنید تا انتقال داده‌ها صورت گیرد. اگرچه هنوز این محصول رسما به بازار عرضه نشده است اما تقاضا برای استفاده از آن زیاد پیش بینی شده است.

منبع : ورلد آی تی



هدست بی سیم هوشمند سونی و کارایی هایی فراتر از انتظار


اجازه ندهید نام این هدست شما را فریب داده و کارایی یک مدل معمولی را به یاد شما آورد. این هدست فقط برای گوش دادن به موسیقی نیست. کارایی و عملکرد آن حتی از یک ام پی تری پلیر معمولی نیز بیشتر است.

یکی از ویژگی های این گجت دارا بودن بلوتوث 2.0 برای برقراری ارتباط با دستگاه های سازگار با اندروید است. دو نوع صدای وابسته به محیط، چهار ست earbud و کابل یو اس بی نیز از دیگر ابزارهای جانبی آن است و هم چنین دارا بودن میکرو اس دی 2 گیگابایت (قابل ارتقا تا 32 گیگابایت) که به شما این امکان را میدهد موزیک های خود را در آن ذخیره نمائید.

قابلیت تبدیل متن به گفتار، نگه داری و مرتب کردن ایمیل های وارده و به روز رسانی شبکه های اجتماعی از دیگر مزایای این هدست نسبت به یک نوع معمولی آن است. با داشتن این هدست شما میتوانید تماس های وارده تان را نیز دریافت کرده و براساس آخرین لیست تماس های دریافتی حتی شماره گیری نیز بکنید.

این هدست همه کاره با قیمت 150 دلار در فروشگاه های سونی در حال فروش است، اگر واقعا این گجت به کار شما می آید و پس انداز کافی برای خرید آن را دارید بهتر است کمی عجله کنید.

منبع : نارنجی



ساخت کوچکترین هاردیسک جهان با تکنولوژی خاص


دانشمندان موفق به ذخیره یک بایت داده در هارددیسک مغناطیسی کوچکی شدند که خودشان آن را با تنها 96 اتم ساخته بودند. این پیشرفتی است که می‌تواند نوید تولید انبوه هارددیسک‌هایی را با ظرفیت 200 تا 300 برابر حجم متعارف‌شان بدهد.

به گزارش ورد آی تی , دانشمندان شرکت IBM و مرکز "پژوهش‌های لیزر الکترونی آلمان" (CFEL)، با تولید کوچک‌ترین هارددیسک‌ دنیا به ابعاد 96 اتم و حجم یک بایت، رکورد جدیدی را در ساخت کوچک ترین هارد دیسک ثبت کردند. هارددیسک‌های معمولی، برای ذخیره تنها یک بایت داده، به نیم‌میلیارد اتم نیازمندند. به عبارت دیگر، به کمک فناوری جدید، می‌توان ظرفیت یک آیپاد‌ تاچ را به 12.8 ترابایت رساند.سباستین لوت (Sebastian Loth) از CFEL سرپرست این پژوهش می‌گوید: "این ایده را به کمک پدیده‌ای که در طبیعت به وفور اتفاق می‌افتد، می‌توان عملی کرد."منظور لوت از این پدیده، چگونگی چرخش الکترون‌ها در یک اتم است. هارددیسک‌های امروزی، نیازمند یک ماده مغناطیسی همچون آهن هستند تا جهت چرخش همه الکترون‌های‌شان مشابه باشد. این هاردها با تفسیر نحوه جهت‌گیری مغناطیسی نواحی مختلف روی دیسک و نیز استفاده از یک محیط بیرونی برای انتقال داده‌ها به آن، کار خوانش اطلاعات را به ثمر می‌رسانند.

اما این مواد مغناطیسی، که به "فرومغناطیس" (ferromagnetic) معروف هستند را تا حد مشخصی می‌شود کوچک کرد. چراکه اگر نواحی مغناطیسی مختلف روی یک دیسک، بیش از اندازه به هم نزدیک شوند، میدان‌های مغناطیسی‌شان با هم تداخل و کار ذخیره‌سازی داده‌ها را مشکل می‌کند، و یا به‌گفته لوت، "به‌سختی می‌توان اطلاعات را در این محیط مغناطیسی متراکم جای داد"، اما در موادی که ذاتاً مغناطیسی نیستند و به مواد "پادفرومغناطیس" (antiferromagentic) مشهورند، الکترون‌ها جهت چرخش مشخصی ندارند و به‌شکل خنثی عمل می‌کنند.لوت می‌گوید: "از آنجاکه نواحی پادفرومغناطیسی، فاقد میدان مغناطیسی هستند، می‌توان بر تراکم‌شان افزود." در واقع دانشمندان می‌توانند اطلاعات را در فضایی به عرض تنها یک نانومتر، جا بدهند.

براساس گزارش ورد آی تی ، این گروه، به کمک ابزار ویژه‌ای موسوم به "میکروسکوپ تونلی- روبشی" (STM)، موفق به تولید این هارددیسک، از اتم‌های منفرد شدند. آن‌ها اتم‌ها را به دقت در صفوف شش‌تایی قرار دادند و تنها دو صف برای ذخیره کردن یک بایت داده کفایت می‌کرد. از این‌رو با هشت جفت صف شش‌تایی، یک هادردیسک به ظرفیت یک بایت ایجاد شد.هر جفت صف اتم‌ها، شامل دو وضعیت مغناطیسی بالقوه به نمایندگی از صفر و یک است. گسیل یک پالس الکتریکی از میکروسکوپ STM کافی است تا نحوه جهت‌گیریِ مغناطیسی، از یک صف به صف دیگر انتقال یابد. از پالس الکتریکی ضعیف‌تری هم برای خوانش داده‌ها استفاده می‌شود.

ماتیاس بوده (Mathias Bode)، استاد فیزیک کاربردی دانشگاه ورزبورگ آلمان می‌گوید: "این پژوهش نشان می‌دهد شما تمامی پیش‌نیازهای لازم برای ذخیره‌سازی داده بر یک ذره پادفرومغناطیسی را در اختیار دارید." این پژوهش، از منظر دیگری هم حائز اهمیت است: دانشمندان متوجه شده‌اند حداقل چه تعداد اتم‌ را می‌توان تا پیش از حکمفرمایی قوانین محدودکننده کوانتومکانیکی، تحت کنترل گرفت. ظاهراً ۱۲ اتم، حداقل‌ تعداد لازم برای چنین کاری است. کمتر از این تعداد، اطلاعات ذخیره‌شده‌مان با اثرات کوانتومی در هم می‌آمیزد و تفکیک‌شان از هم میسر نیست.

منبع : ورلد آی تی



اسپیکرهای تاشو برای گوشی و لپ تاپ

احتمالاً آخر هفته ای هست و به همراه خانواده یا دوستان خود به سفر و پیک نیک رفته‌اید و دوست دارید در دل طبیعت به جای صدای اتومبیل‌ها و هیاهوی آدم‌ها از موسیقی دلنشینی به همراه همراهانتان لذت ببرید اما مطمئناً بلندگوی گوشی همراه یا لپ تاپ خود که به همراه دارید هر اندازه هم که خوب باشد پاسخگوی نیاز شما نخواهد بود لذا بهترین وسیله برای افزایش صدا و لذت بردن از موسیقی اسپیکر یا همان بلندگو است که هم سبک و کوچک باشد و هم کارا و با کیفیت. اما هرچقدر هم که کوچک باشند باز هم فضای قابل ملاحظه ای از کیف یا کوله شما را اشغال خواهد کرد پس بهترین راه حل می‌تواند یک اسپیکر فوق سبک و البته تاشو باشد که حجم زیادی را هم به خود اختصاص ندهد.

FYLM همان اسپیکری است که از آن صحبت می‌کنیم و محصول استودیوی طراحی Design Affairs می‌باشد. این اسپیکر بسیار نازک بوده و ضخامت آن در حدود یک چهارم میلی متر است و بنا بر ادعای طراحان آن بی نیاز از باتری می‌باشد و با دارا بودن جک ۳٫۵ میلی متری برای ارتباط ، انواع و اقسام گجت ها از قبیل گوشی همراه ، لپ تاپ و تبلت را پشتیبانی می‌کند. مهم‌ترین ویژگی این بلندگو تاشو بودن آن است که به راحتی جمع شده و کمترین فضای ممکن را اشغال می‌کند. هنوز اطلاعات دقیقی از قیمت و تاریخ ورود FYLM به بازار نیست و هنوز در مرحله توسعه بسر می‌برد. بی‌صبرانه منتظر ورود آن به بازار لوازم جانبی هستیم.

منبع : 1 آی تی بلاگ



iPen قلم جادویی اپل!



اداره ثبت اختراعات آمریکا جدیدترین حق امتیاز اختراع (پتنت) ثبت شده توسط شرکت اپل را ثبت و جزئیات آن را منتشر کرد. این پتنت نشان می‌دهد که اپل ممکن است به دنبال راه‌اندازی یک قلم iPen برای اپل و دستگاه‌های آیفون باشد که البته بسیار ما را به یاد قلم جادویی گلکسی نوت سامسونگ می‌اندازد.

جزئیات قلم آی پن طبق جزئیات پتنت عبارت از "بازخورد لمسی برای کمک به حرکات کاربر در برنامه‌های کاربری سیستم عامل IOS اپل برای آیفون و ت

هیچ نظری موجود نیست: