۱۳۹۲ فروردین ۷, چهارشنبه

خوردنی های ایجاد کننده نفخ را بشناسید و آن را درمان کنید !





بر گرفته از نوشته : حامد حاتمی

نفخ یکی از مشکلات رایج گوارشی است که با تجمع گاز در دستگاه گوارشی ایجاد می شود و علائم آن احساس پری و فشار در شکم و این قبیل مشکلات است.
امروز می خواهیم به موادغذایی که بیش از همه ممکن است در افراد ایجاد نفخ کنند اشاره کنیم.
با ما همراه باشید تا عوامل شماره یک ایجاد نفخ را بشناسید :

-حبوبات
نظیر لوبیا، نخود، عدس، ماش و …

-بعضی از سبزیها
مثل کلم، کاهو، چغندر

-بعضی از میوه ها
مثل آلو، هلو، زردآلو

-نوشابه های گازدار
طبیعتن باعث ایجاد گاز و نفخ خواهند شد !

-شیر و لبنیات
در افرادی که کمبود آنزیم لاکتاز داشته باشند می تواند باعث نفخ شود

برای مقابله با نفخ :
۱- اولا غذاهای نفاخ گفته شده در بالا را کمتر استفاده کنید.

۲- حبوبات را قبل از استفاده حتمن چند ساعتی در آب بخیسانید و آب آن را قبل از پخت دور بریزید.

۳- در صورتی که به شیر و فرآورده های لبنی حساس هستید از انواع “بدون لاکتوز” آنها که در سوپرمارکتها هم یافت می شوند استفاده کنید.

۴- از فرآورده های غذایی صنعتی که معمولن حاوی اسانس و مواد نگهدارنده هستند کمتر استفاده کنید.

۵- نعناع (چای، عرق یا سبزی تازه) و رازیانه استفاده کنید.

در صورت تداوم نفخ یا داشتن علائم دیگری مانند اسهال یا یبوست طولانی مدت و اختلال اشتها و تغییرات وزن و غیره سریعتر به پزشک خود مراجعه کنید

هیچ نظری موجود نیست: