۱۳۸۹ مهر ۱, پنجشنبه
شیر بوی سیر را از بین میبرد
سلامت > تحقیقات - گروه دانش و سلامت :
محققان میگویند: در صورتی که شما نگران بوی سیر هستید، میتوانید با نوشیدن یک لیوان شیر این بو را تا حد زیادی از بین ببرید.
به گزارش بیبیسی، محققان این تحقیق از دانشگاه اوهایو میافزایند: در آزمایشهای انجامشده که با سیر پخته یا خام ادویه زده شده انجام گرفت، مشخص شد که شیر بهطور قابل توجهی سطح سولفور( مادهای که باعث ایجاد بوی تند در سیر میشود) را کاهش میدهد.
محقق ارشد این تحقیق نیز در مجله علوم تغذیه دانشگاه اوهایو نوشت که آب و چربی باعث از میان رفتن بوی بد سیر در تنفس افراد میشود.
به گفته این محققان نوشیدن همزمان شیر و خوردن سیر تأثیر بسیار بیشتری در از بین بردن بوی بد دهان دارد و نوشیدن شیر پس از خوردن سیر تأثیر کمتری در این زمینه بر جای میگذارد. بر همین اساس شیر پرچرب در مقایسه با شیر کمچرب نتایج بهتری در این زمینه به همراه خواهد داشت.
البته راههای دیگری نیز برای از بین بردن بوی بد سیر پس از مصرف آن وجود دارد. از جمله محققان در تحقیقات خود به این نتیجه رسیدهاند که میتوان با مصرف عسل، جعفری و کاهو پس از خوردن سیر تا حد زیادی بوی بد این ماده را در بازدم از بین برد. سیر با نام علمی آلیوم ساتیووم (Allium sativum) گیاهی است از راسته مارچوبهایها از تیره پیازها که در اصطلاح علمی به آن آلیسین نیز میگویند. سیر دارای فواید بسیاری برای جسم و سلامت انسان است
خواص سیر
در تحقیقات آزمایشگاهی آلیسین و ترکیبات وابسته به آن، ماده ردوکتاز را مهار میکند. این ماده در ساخت کلسترول نقش دارد. همچنین چندین آزمایش پزشکی نشان داد که سیر باعث کاهش چربی خون میشود. سیر از گرفتگی عروق نیز جلوگیری میکند.
همچنین در بیمارانی که دچار گرفتگی عروق هستند باعث کاهش تشکیل کلسترول در سلولهای آئورت میشود. امروزه گیاه سیر در قالب مشتقات گوناگون و به شکل انواع قرصها و روغنها ارائه میشود.
سیر در کاهش فشار خون نیز مؤثر است بهطوری که فشار سیستولیک خون را به میزان ۷/۷میلیمتر جیوه و فشار خون دیاستولیک را بهمیزان ۵میلیمتر جیوه کاهش میدهد.
خوردن سیر مجاری تنفسی و خون را پاک میکند و با این کار از شدت و تنگی نفس کاسته شده و گاهی موجب درمان کلی آن میشود. این ماده بعضی از انواع سل ریوی را معالجه میکند مخصوصا وقتی که با شیر ممزوج شود، زیرا در این صورت اثر قابل توجهی در کشتن میکروب دارد. سیر، پوست بدن را خوش رنگ و گونه را سرخ و رودهها را از عفونتها پاک میکند بهخصوص در اطفال و با این خصوصیت به مثابه سپری مقابل بیماریهای تیفوئید، دیفتری، سیاه سرفه و خروسک عمل میکند.
سیر برای درمان نسیان و فراموشی هم مفید است. این ماده خوراکی باعث از بین رفتن کدورت ذهن نیز میشود. گذاشتن سیر پخته طی چندین روز روی میخچه و زگیل باعث رفع آنها میشود.
البته سیر مانند سایر مواد خوراکی پر فایده، عوارض جانبی نیز دارد. زیاده روی در مصرف سیر باعث سرگیجه، کاهش فشار خون، آلرژی و در موارد نادر منجر به خونریزی میشود.
علاوه بر این سیر برای بیماران مبتلا به مرض قند(دیابت) اثر شفابخش داشته و قند خون را میکاهد. اثر سمی نیکوتین حاصل از دود سیگار را برطرف میکند. چنانچه افرادی که به کشیدن سیگار عادت دارند، بهعلت مصرف نیکوتین دچار ناراحتیهای هاضمه و قلب شده باشند، با مصرف سیر احساس بهبودی میکنند.
سیر همچنین عرق بدن و خون قاعدگی را زیاد میکند. مداومت در مصرف سیر بهتدریج باعث ریختن موی سفید و روییدن موی سیاه میشود.
و باز هم بشنوید از خواص مخلوط کردن سیر با شیر؛ اگر سیر پخته را با شیر مخلوط کرده و از آن مرهم تهیه کنند و در محل آبسه (دمل) قرار دهند، برای گشودن هر نوع آبسه و حتی آبسه دندان مفید است. اگر مخلوط سیر با سرکه را بر پوست بمالند، ورم اعضا را بر طرف میکند.
سیر همچنین، یک داروی ضدکرم است و برای درمان بیماری تصلب شرائین به کار میرود. همانگونه که در تحقیق اخیر به آن اشاره شد، به خاطر بوی نامطبوع سیر بهتر است بهطور کامل آن را خرد و در شیر حل کنید. این محلول برای درمان فشارخون بالا، تصلب شرائین، ناراحتیهای گوارشی و التهاب مخاط ریهها مفید است.
عوارض مصرف بیرویه سیر
ظاهرا سیر تأثیری بر متابولیسم داروها ندارد اما بیمارانی که از داروهای ضدانعقاد خون مثل آسپرین استفاده میکنند، باید در مصرف سیر احتیاط کنند، زیرا سیر مانع از انعقاد خون میشود. از اینرو افرادی که جراحی میکنند، باید 7 تا 10روز پیش از جراحی از خوردن سیر خودداری کنند زیرا زمان خونریزی را طولانیتر میکند.
چنانچه در مصرف سیر، مراعات سن و مزاج و فصل نشود، مخصوصاً در مصرف سیر خام زیادهروی شود، برای دستگاه تنفسی و بیماری بواسیر مضر است. زنان آبستن یا شیرده بهتر است از سیر استفاده نکنند.
تاریخچه سیر
سنگ نوشتهای که بر یکی از سنگهای اهرام مصر درباره خواص طبی و درمانی سیر باقی مانده آشکار میکند که هر روز صبح به کارگرانی که در بنای هرم کار میکردند یک پر سیر میخوراندند تا آنها در مقابل بیماری مصون بمانند.آنها معتقد بودهاند سیر میتواند به آنها برای ساختن چنین بنای عظیم و بلندی، دل و جرأت بخشد.
یونانیها، بر خلاف مصریان هر که را که بوی سیر میداد از معابد بیرون میانداختند. با وجود این، عجیب این است که ورزشکاران یونانی پیش از مسابقات المپیک یک دوره طولانی سیر مصرف میکردند.
http://www.hamshahrionline.ir/
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر