پژوهشگران اعلام كردند كه پروتئين كوچك موجود در دانههاي گياه آفتابگردان ميتواند خطر گسترش سرطان پروستات را كاهش دهد. به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، پژوهشگران استراليايي اين پروتئين مفيد را در دانههاي آفتابگردان پيدا كردهاند.
آنها دريافتند كه اين پروتئين آفتابگردان مانع از فعاليت آنزيمي موسوم به پروتئاز ميشود. اين آنزيم بافت ارتباطي اطراف تومور را تخريب كرده و در نتيجه به سلولهاي سرطاني اجازه ميدهد كه به ساير نقاط بدن مهاجرت كنند.
اين ميني پروتئين هماكنون بازدارنده پروتئاز ناميده ميشود و تواناييهاي آن در يك ازمايش مورد بررسي قرار گرفته است.
پژوهشگران همچنين توانستند اين مولكول را دوباره با مهندسي ژنيتك به گونهاي تغيير دهند كه فقط اين نوع پروتئاز را متوقف كند و به ساير پروتئازهاي خوشخيم آسيبي وارد نكند.
آنها دريافتند كه اين پروتئين آفتابگردان مانع از فعاليت آنزيمي موسوم به پروتئاز ميشود. اين آنزيم بافت ارتباطي اطراف تومور را تخريب كرده و در نتيجه به سلولهاي سرطاني اجازه ميدهد كه به ساير نقاط بدن مهاجرت كنند.
اين ميني پروتئين هماكنون بازدارنده پروتئاز ناميده ميشود و تواناييهاي آن در يك ازمايش مورد بررسي قرار گرفته است.
پژوهشگران همچنين توانستند اين مولكول را دوباره با مهندسي ژنيتك به گونهاي تغيير دهند كه فقط اين نوع پروتئاز را متوقف كند و به ساير پروتئازهاي خوشخيم آسيبي وارد نكند.
/ایسنا
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر