۱۳۹۰ اسفند ۲۶, جمعه

طرز تهیه "ماهی سفید درسته" :



مواد لازم :

ماهی سفید در حدودیک و نیم کیلو ۱عدد
پیاز ۱ عدد
روغن مایع ذرت مقداری
سبزی معطر (نعناع , ترخان , گشنیز) ۵۰۰ گرم
گردوی چرخ شده ۲۵۰ گرم
رب انار ۲/۱ پیمانه
روغن زیتون ۳/۱ پیمانه
آبلیمو ۳/۱ پیمانه
نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه :

داخل گوش ماهی را باز می کنیمن , محل اتصایل آبشش ها را می بریم . آبشش های ماهی را در آورده و به دقت از داخل گوش و دهان تمیز کنید.
با نوک کارد , فلس های ماهی را می گیریم . زیر شکم ماهی را سر تا سر چاک داده , محتویات داخل شکم ماهی را خالی می کنیم .
ماهی را به دقت می شوییم و خشک می کنیم .
در صورت داشتن اشپیل، آنرا در صافی ریخته و با دست ماساژ می دهیم تا پوست آن جدا شود .
پیاز را خلال کرده در روغن سرخ می کنیم تا طلایی شود. اشپیل ماهی را به آن اضافه کرده , تف می دهیم .
سبزی را به دقت تمیز کرده , می شوییم و خشک می کنیم .
سپس سبزی را ریز خرد کدره آن را به اشپیل ماهی و پیاز سرخ شده اضافه می کنیم و کمی تف می دهیم .
گردوی چرخ شده , رب انار و کمی نمک و فلفل نیز اضافه کرده , ماهی را به وسیله آبلیمو وروغن زیتون و نمک و فلفل , مزه دار می کنیم، به طوری که تمام سطح روی آن و داخل شکم ماهی با این مواد مزه دار شود .
بعد روی سطح بدن ماهی را با چاقو چند برش داده , داخل شکم آن را با موادی که آماده شده پر کرده, می دوزیم .
روی ماهی را می توانیم کمی زعفران حل شده در آب جوش بمالیم . بعد آن را در سینی فر چرب شده قرار داده و در فری که با ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم کرده ایم , قرار می دهیم , تا کاملن طلایی شود .
قبل از اینکه در فر قرار بدهیم، یک چاک در دهان ماهی ایجاد کرده , یک تکه نخ را از دهان ماهی رد کرده به دم آن متصل می کنیم و گره می زنیم تا ماهی کمی حالت به خود بگیرد وشکل ظاهری آن زیباتر شود .

فرستنده : "سر آشپز مریم"

هیچ نظری موجود نیست: