مطالعه و تحلیل دستخط افراد، دانشی کهن است که اولین بار در حدود 3000 سال پیش توسط چینیها توسعه یافت. به گفته کارشناسان این علم، دستخط اشخاص در واقع به طور مستقیم از شخصیت منحصر به فرد و شیوه خاص تفکر آنها حکایت میکند.
علم شناخت شخصیت از روی دستخط حداقل از 300 ویژگی گوناگون دستخط در دیدگاه تحقیقاتی خود استفاده میکند.
دستخط اشخاص و مکان آن روی صفحه، انگیزههای منحصر به فرد یک انسان را توصیف میکند. مغز انسان علامتهایی را از ماهیچهها به ابزار نوشتاری میفرستد.
همانطور که گفتیم، دستخط حداقل 300 ویژگی گوناگون دارد که به اصلیترین آنها که حاوی اطلاعات جالب شخصیتی است، میپردازیم.
جهت دستخط: دستخطهای مایل به سمت راست نشاندهنده صمیمی بودن، نافذ بودن، دوستداشتنی بودن و حامیبودن نویسنده آن است.اما دستخطی که صاف و محکم باشد، نشاندهنده استقلال نویسنده است. دستخطهایی که به سمت چپ متمایل هستند نیز عاطفی و احساسی بودن نویسنده را نشان میدهند.
اندازه دستخط : اشخاصی که درشت مینویسند، معمولا اجتماعی و برونگرا بوده واز اعتماد به نفس بالایی برخوردارند. اما خصوصیات شخصیتی افرادی که ریز مینویسند، بهطور دقیق برخلاف کسانی است که درشت مینویسند. اشخاصی که ریز و نازک مینویسند، به آسانی روابط اجتماعی با دیگران برقرار نمیکنند.
فشار آوردن روی کاغذ هنگام نوشتن: کسانی که در حین نوشتن فشار زیادی به کاغذ میآورند، اشخاصی متعهد هستند که همه چیز را خیلی جدی میگیرند. اما اگر فشار روی کاغذ بسیار زیاد است، آن فرد احتمالا خیلی عصبی است و عکسالعمل سریعی نسبت به انتقادهایی که به او میشود نشان میدهد، حتی اگر این انتقادها از سوءنیت نباشد. اما فشار کم روی صفحه کاغذ هنگام نوشتن نشاندهنده حساسیت و عاطفه نویسنده نسبت به دیگران است.
فضای خالی میان کلمات: چنانچه میان کلمات فاصله زیادی وجود داشته باشد، نشاندهنده این است که نویسنده به دنبال فضایی برای تنهایی است. اما اگر فاصله یا فضای میان کلمات کم یا باریک باشد، نشان میدهد نویسنده دوست دارد با دیگران ارتباط داشته باشد. به ویژه اگر این اشخاص در نوشتار خود دقت نداشته باشند، نشان میدهد که اشخاصی مزاحم و شلوغ کن برای اطرافیانشان هستند.
فاصله میان خطوط: چنانچه فاصله میان خطوط زیاد باشد، نشاندهنده این است که اشخاص دوست دارند به عقب برگردند و نگاه عمیقتری داشته باشند. فاصله کم میان خطوط نیز نشان میدهد که نویسنده خونسردی خود را در هنگام فشار کاری حفظ میکند و در نهایت به نتیجه خوبی دست مییابد.
حاشیه کاغذ: هر کدام از حاشیههای کاغذ مفهومی دارند. حاشیه سمت چپ نشاندهنده وابستگی فرد به ریشهها و خانواده است. حاشیه سمت راست نشاندهنده وابستگی به اشخاص دیگری به جز اعضای خانواده است. بالای صفحه نیز اهداف و آرزوها قرار دارند و در پایین صفحه انرژی، انگیزه و عملکرد قرار میگیرند. فاصله زیاد از حاشیه سمت چپ نشاندهنده علاقه نویسنده به ادامه دادن است. اگر فاصله از حاشیه سمت چپ کم باشد، نشاندهنده احتیاط نویسنده است. فاصله کم از سمت راست کاغذ نشاندهنده خونسردی و اشتیاق برای نوشتن است. فاصله زیاد از سمت راست کاغذ نیز نشاندهنده ترس از نادانستههاست.
پس از چینیها نیز رومیها به بررسی \"علم تحلیل و مطالعه دستخط\" پرداختند و به تدریج این علم در بیشتر جوامع و فرهنگها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
دیدگاه جدید در خصوص بررسی دستخط از سوی گروهی از کشیشهای فرانسوی ایجاد شد که از سوی اب میکن -که ابعاد کلیدی این علم را در دهه 1870 پس از 30 سال تحقیق تعریف کرد- هدایت شد.
امروزه میدانیم که این علم، ابزار بینهایت مفیدی برای شناسایی کیفیت و ظرفیت هوش و پتانسیل اشخاص به ویژه در زمینه شغل و پیشبرد ارتباطات است. اگر چه این علم نیز مانند سایر علوم رفتاری به آسانی قابل توضیح نیست، اما هنوز هم به دلیل نتایج خوبی که از کاربرد آن به دست میآید، بهطور مستمر به کار رفته و مورد قبول واقع میشود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر