۱۳۸۸ بهمن ۴, یکشنبه

دود سیگار و بیماری سیگاری‌های غیر فعال


اصطلاح سیگاری غیر فعال یا Passive Smoker به افرادی گفته می‌شود که سیگاری نیستند، اما در معرض دود سیگار اطرافیان خود قرار می‌گیرند. این افراد نیز مانند سیگاری‌ها در خطر ابتلا به بیماری‌های ناشی از دود سیگار قرار دارند.
تحقیقات جدید نشان می‌دهد، نوزادان و کودکانی که در معرض دود سیگار محیط اطراف خود قرار می‌گیرند، بیشتر از کودکانی که والدینشان غیر سیگاری هستند، بیمار می‌شوند. کودکانی که والدین سیگاری دارند، بیشتر بیمار می‌شوند. از جمله بیماری‌هایی که این کودکان به آن دچار می‌شوند‌، می‌توان نارسایی‌ها وبیماری‌های دستگاه تنفسی تحتانی، برونشیت، عفونت ریه، عفونت مزمن گوش میانی و آسم برونشیال را نام برد.
دکتر ولف رودیگر هورن، مسئول اتحادیه‌ی پزشکان متخصص در بیماری‌های اطفال و نوجوانان آلمان در بخش اعتیاد، می‌گوید: "کودکان، چون تعداد تنفسشان دو تا سه برابر بزرگسالان است، مواد زیان‌آور موجود در هوا را نیز بیشتر از آنان جذب می‌کنند."
دکتر هورن در گزارشی که در آخرین شماری‌ مجله‌ی ویتال، چاپ هامبورگ منتشر شده، به اظهارات کارشناسان شهر کلن آلمان اشاره می‌کند و می‌افزاید: "بین سیگار کشیدن مادر در دوران بارداری و رفتار ناهنجار کودک، مانند پرخاشگری یا تحرک بیش از حد، ارتباط وجود دارد."
بنا بر یافته‌های مرکز سرطان‌‌شناسی آلمان در هایدلبرگ، زنان بارداری که نمی‌توانند از کشیدن سیگار صرفنظر کنند، علاوه بر به خطر انداختن زندگی خود، زندگی فرزندانشان را نیز به خطر می‌اندازند.
دکتر مارتینا پوتشکه ـ لانگر، از دیگر اعضای همین اتحادیه می‌گوید: "ریسک مرگ ناگهانی کودکانی که مادرانشان در طول دوران بارداری سیگار کشیده‌اند، در ۹ ماهه‌ی اول زندگی این کودکان، هشت تا ۱۶ برابر کودکان عادی است."
بالا بودن خطر ابتلا به سرطان ریه
در بزرگسالان نیز وضع بهتر از کودکان نیست. تحقیقات جدید نشان می‌دهد‌‌، خطری که سیگاری‌های بزرگسال غیر فعال را تهدید می‌کند، بسیار بیشتر از حدی است که تاکنون تصور می‌شد. مجله‌ی ویتال با استناد به مطالعات بین‌المللی ۱۳ کشور در مورد افرادی که به طور دائم در معرض دود سیگار قرار دارند، می‌نویسد که این افراد اغلب از احساس خفگی در شب، تنگی نفس و آسم رنج می‌برند. همچنین ریسک ابتلا به سرطان ریه در سیگاری‌های غیر فعال ۴۰ برابر افراد عادی است.
دکتر مسعود ایروانی، فوق تخصص بیماری‌های سرطانی در ایران، در مورد بیماری‌زایی دود سیگار برای سیگاری‌های ثانویه یا غیر فعال می‌گوید: "این افراد ممکن است به چند بیماری مبتلا شوند. یکی اینکه اینها ممکن است، رینیت آلرژیک بگیرند. دوم اینکه ممکن است به آسم مبتلا شوند. ولی از همه‌ خطرناکتر و بدتر سرطان‌های ریه است که در این افراد شایع‌تر از افراد نرمال که در معرض خطر مصرف سیگار نیستند یا در معرض دود سیگار نیستند، وجود دارد. اینها یک و نیم برابر تا دو برابر، گاهی هم تا سه برابر جمعیت کنترل، به سرطان مبتلا می‌شوند."
بنا بر تحقیقات اتحادیه‌ی پزشکان‌ متخصص در بیماری‌های اطفال و نوجوانان آلمان، سالانه ۴۰۰ سیگاری غیر فعال بر اثر ابتلا به کارسینوما یا سرطان ریه جان خود را در این کشور از دست می‌دهند. تحقیقات مرکز پژوهش‌های آلمان همچنین نشان می‌دهد که خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان سیگاری فعال یا غیر فعال، یک و هشت‌دهم برابر زنان غیر سیگاری است.
فریبا والیات/http://www.dw-world.de/dw/article/0,,3123001,00.html

هیچ نظری موجود نیست: