رئيس جامعه متخصصان داخلي گفت: صنعتي شدن زندگي انسانها و به دنبال آن كمتحركي، چاقي، مصرف فستفودها (غذاهاي آماده و فوري) و غذاهاي كنسروي شيوع بيماري رفلاكس را افزايش داده است.
ايرج خسرونيا افزود: احساس سوزش در قسمت تحتاني قفسه سينه همراه با ترش كردن و احساس تلخي در دهان و گلو را «سوزش سر دل» ميگويند. به اين بيماري، «بازگشت اسيد معده به مري» يا «رفلاكس معده» نيز گفته ميشود. وي گفت: سوزش سر دل ميتواند بعد از خوردن يك غذاي سنگين يا در هنگام خواب براي مدت چند دقيقه يا چند ساعت احساس شود. رئيس جامعه متخصصان داخلي گفت: علت اين بيماري بسته نشدن دريچه بين مري و معده است كه در نتيجه اسيد معده به سمت مري برميگردد كه به اصطلاح معده ترش ميكند و اين اسيد، مري را تحريك و باعث درد و سوزش سر دل ميشود. خسرونيا اضافه كرد: براي پيشگيري از اين بيماري بايد از پُرخوري و از خوردن وعدههاي غذايي خيلي سنگين و چرب پرهيز كرد. ساز و كار اين بيماري از بين رفتن عملكرد صحيح دريچهاي است كه بين معده و مري قرار دارد و در حالت طبيعي مانع برگشت محتويات معده به مري ميشود. وي گفت: صنعتي شدن زندگي انسانها و به دنبال آن كمتحركي، چاقي، مصرف فستفودها(غذاهاي آماده و فوري) و غذاهاي كنسروي شيوع بيماري رفلاكس را افزايش داده است. بروز سرطان مري بسيار مستعد است و مهمترين عارضه نيز ايجاد سرطان مري است. خسرونيا افزود: بهتر است از دراز كشيدن بلافاصله پس از مصرف غذا پرهيز شود و از مصرف غذاهاي حجيم، پرچرب و پرخوري خودداري كرد. همچنين از مصرف مايعات زياد همراه غذا نيز اجتناب كرد و بيش از حد قهوه، شكلات و نوشابههاي گازدار استفاده نشود
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر