هشتاد و یکمین مراسم جوایز اسکار، شب گذشته، در هالیوود برگزار شد و فیلم هندی بریتانیایی میلیونر Slumdog Millionaire یا زاغه نشین میلیونر، برنده ۸ جایزه اسکار از جمله بهترین فیلم سال شناخته شد.
Sean Penn (شان پن) به پاس بازی درخشانش در فیلم میلک (Milk)، به عنوان بهترین بازیگر مرد و Kate Winslet (کیت وینسلت)، بازیگر بریتانیایی نیز برای ارایه بهترین و زنده ترین تصویر از یک نگهبان پیشین بازداشتگاه آشویتس در فیلم Reader (کتابخوان)، شایسته دریافت اسکار بهترین بازیگر زن سال شناخته شد.
کارشناسان گفته اند اسکار امسال تلاش برای دوستی ملتهای جهان و دفاع از حقوق اقلیتهای گوناگون اجتماعی در جامعه جهانی و آمریکا بوده است.
Hugh Jaclman (هیو جکمن) میزبان برنامه آغازگر شب اسکار گفت: امشب بزرگترین شب سینمایی سال جهان است.
Christain Colson (کریستین کولسون)، تهیه کننده فیلم زاغه نشین میلیونر، بهترین فیلم اسکار امسال در این باره گفت: «کار گروهی ما شگفت انگیز بود. زیرا ما بدون بازیگر آغاز به ساخت فیلم کردیم. ما از نیرو و امکانات مالی و انسانی کافی برای ساخت آنچه در ذهن داشتیم برخوردار نبودیم. سرمایه ما فیلمنامه ای بود که هرکس آن را می خواند شیفته اش می شد. ما یک کارگردان بی نظیر داشتیم.»
شان پن بازیگر نقش اول فیلم میلک نیز گفت: ما به اینجا خانه دوست داشتنی امان آمده ایم تا به کسانی که رای به نادیده گرفتن حق انتخاب همجنسگرایان داده اند بگوییم این جایزه واکنشی به رای منفی آنانی ست که بی گمان از رای خود شرمنده خواهند شد اگر همچنان بسان گذشته بر دیدگاه محدود کننده باقی بمانند.
کیت وینسلت، که به پاس بازی درخشانش در فیلم آلمانی کتابخوان برنده اسکار شده بود گفت: دروغ گفته ام اگر بگویم سخنانم را از پیش آماده نکرده ام. احتمالا هشت ساله بودم که به آیینه حمام خیره شده بودم. بطری شامپو همسان این تندیس بود. حالا اما این تندیس واقعی اسکار است. و می خواهم از همه کسانی که سازنده فیلم کتابخوان بودند سپاسگزاری کنم.
Danny Boyle (دنی بویل) کارگردان زاغه نشین میلیونر که برنده بهترین کارگردانی شده بود گفت: من همیشه احساس می کردم مراسم اسکار زمان یگانگی همه جهانیان است. زیرا هنر در همه شکلهایش می خواهد یگانگی مردم جهان برقرار شود. ما همه تلاشمان را به کار می گیریم تا این یگانگی امکان پذیر شود.
Jochen Alexanderیوخین الکساندر، کارگردان فیلم کوتاه سرزمین اسباب بازیها (Spielzeugland) گفت: این دم برایم لحظه ای شگفت انگیز و فراواقعی باقی خواهد ماند. من از آلمان شرقی پیشین و از پشت دیوار برلین آمده ام. خب آلمان غربی دور از دسترسم جلوه گر بود چه رسد به هالیوود که بسیار دور از دسترس بوده است.
Jochen Alexanderیوخین الکساندر، کارگردان فیلم کوتاه سرزمین اسباب بازیها (Spielzeugland) گفت: این دم برایم لحظه ای شگفت انگیز و فراواقعی باقی خواهد ماند. من از آلمان شرقی پیشین و از پشت دیوار برلین آمده ام. خب آلمان غربی دور از دسترسم جلوه گر بود چه رسد به هالیوود که بسیار دور از دسترس بوده است.
فیلم ژاپنی Departure یا سفر به جهانی دیگر که روایتگر مرگ انسانهاست، برنده اسکار بهترین فیلم خارجی سال شد.
اما انتخاب فیلم کتابخوان، میلک و زاغه نشین میلیونر در هشتاد و یکمین اسکار بیانگر دیدگاه داوران و رای دهندگان اسکار به قدردانی از همبستگی میان ملتهای جهان و دلداری از ستمدیدگان و محرومان از حقوق اجتماعی در جوامع گوناگون بود.
از ماهها پیش، دست اندرکاران سینمایی، هرکدام به نحوی و از جایگاهی آماده این شب بوده اند.
تهیه کنندگان که سرمایه بر فیلمها گذاشته اند، چشم به راه این شب برای فروش بیشتر فیلمهای دریافت کننده اسکار بوده اند، و در این میان ستارگان هالیوود، نیز دل نگران پوشش تن. شب نشینی باشکوه هالیوود، افزون بر اسکار، بخشی به برترین های سینمایی، تالار نمایش مد، و زیبایی نیز هست.
طراحان لباس، جواهرسازان، آشپزها، شراب سازان، آفرینندگان جلوه های ویژه، خوانندگان و نوازندگان، و در راس آنان، شبکه های تلویزیونی بخشی از بهره مند شوندگان از این مراسم هستند.
اسکار بنا به سنت دیرینه خود اهدای جوایز به برترین و نه الزاما هنری ترین دست اندرکاران فیلم است. هرچند شناساندن درخشش های جوان، صداهای تازه جهانی و نگرشهای نوآورانه نیز جایی در این مراسم دارند تا هالیوود همچنان در آینده نیز در راس ساخته های سینمایی باشد.
چنان که امسال یک کارگردان جوان ناشناخته شده از پشت دیوارهای پیشین برلین به پاس ساخت فیلم سرزمین اسباب بازیها، برنده بهترین فیلم کوتاه سال شده.
فیلم آلمانی کتابخوان که براساس رمان پرفروشی به همین نام ساخته شده، نه درامی درباره هولاکاست و نه بررسی متعارف جنایات فاشیسم، بلکه تدقیق در روحیات فردی انسانهای گرفتار در تفکرات فاشیسم و نازیسم است. اسیران و قربانیان نادیده فاشیسم که خود تجسم این تفکر شده اند. فیلم کتابخوان از مطرح ترین و تفکربرانگیزترین فیلمهای اسکار امسال است.
فیلم میلک، نه درباره هموسکسوالیته، که شرح حرمان قوانین در ستیز علیه شهروندان است. میلک به کاوشی در رابطه ناسالم قانون و شهروندان با نمونه زندگی یک همجنسگرا می پردازد.
فیلم فراست نیکسون Frost Nixon، مناظره و گفتگوی پرکشاکش یک روزنامه نگار با ریچارد نیکسون، رئیس جمهوری پیشین آمریکاست که براثر جنجال واترگیت Water Gateناچار به کناره گیری شد. کشاکشی برای کشف حقیقتی از زبان سیاستمداری که قربانی اصول خود شده بود.
اما مطرح ترین فیلم سال زاغه نشین میلیونر، فیلمی هندی انگلیسی ست که براساس رمانی از یک نویسنده دیپلمات هندی روایتگر تلاشهای بی وقفه نوجوانی زاغه نشین از حومه مومبای هند است که با پاسخ دهی به سئوالات یک برنامه تلویزیونی برنده جایزه یک میلیون دلاری می شود.
هالیوود سرزمین شگفتی های ممکن است. زیرا افزون بر میزبانی برگزیدگان جهان سینما، ۹ تن از بازیگران خردسال و نوجوان هندی فیلم زاغه نشین میلیونر یکراست از زاغه های حومه مومبای به بزرگ شهر لس آنجلس آمده اند تا همپای ستارگان هالیوود، بازیگران نمایش شب نشینی پرشکوه اسکار و سازندگان تاریخ این جایزه باشند.
امید می رود آنان از این پس، تنها برای بازی در فیلم به زاغه ها بازگردند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر