رییس اداره سرطان وزارت بهداشت، چاقی و افزایش وزن را از عوامل خطر سرطانها عنوان کرد و با اشاره به نقش تغذیه در بروز سرطانها نسبت به مصرف مایعات داغ و غذاهای نامطمئن هشدار داد.
دکتر رمضانی چاقی و افزایش وزن را از دیگر عوامل خطر سرطانها عنوان کرد و گفت: افراد چاق و دارای افزایش وزن در معرض خطر بسیاری از سرطانها از جمله کولون، کلیه، اندومتر رحم، تخمدان، پانکراس و حتی سرطان معده قرار دارند.
وی تاکید کرد: جلوگیری از چاقی نه تنها مبارزه با سرطان بلکه مبارزه با بسیاری از بیماریهای غیرواگیر از جمله بیماریهای قلبی - عروقی، فشار خون، بیماریهای مفصلی و سکتههای مغزی است.
دکتر رمضانی تغذیه را از دیگر عوامل خطر سرطانها عنوان کرد و گفت: تغذیه نیز ارتباط زیادی با بروز سرطانها دارد. به عنوان مثال مصرف چای داغ سرطان زاست؛ این در حالی است که در بسیاری از استانهای کشور فرهنگ مصرف چای داغ جا افتاده است. بر این اساس فرهنگسازی در جهت پرهیز از مصرف چاغ داغ ضروری است.
وی با بیان این که سرطانهای مری و معده با مصرف مایعات داغ در ارتباطند، گفت: سرطان مری در جمعیت مردان و زنان کشور، جزو سرطانهای شایع است.
دکتر رمضانی وجود نیتریت در مواد غذایی را نیز سرطانزا عنوان کرد و گفت: وجود نیتریت در آب و همچنین استفاده از آن به عنوان ماده نگهدارنده در مواد غذایی سرطانزاست.
برنج دودی و ماهی دودی نیز غذاهای ایمنی نیستند و ثابت شده که با بسیاری از سرطانها ارتباط دارند.
به گفته وی، بسیاری از عفونتها نیز در کشورهای مختلف با سرطانها ارتباط دارند؛ به عنوان مثال هپاتیت B با سرطان کبد ارتباط مستقیم دارد که خوشبختانه راه مبارزه با سرطان کبد از چند سال گذشته با واکسیناسیون در کشور آغاز شده است.
ویروس پاپیلوم انسانی نیز با سرطان دهانه رحم ارتباط مستقیم دارد و برخی کتابها بیش از 90 درصد عامل سرطان گردنه رحم را همین ویروس عنوان میکنند
/ایسنا
/ایسنا
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر