۱۳۸۸ مهر ۱۶, پنجشنبه

پاکیزه‌ترین کشورهای جهان کدامند ؟


دانشگاهها و مراکز آزمایشگاهی متعددی در سراسر دنیا، اقدامات و بررسی‌های گوناگونی را در درجه بندی کردن کشورها در زمینه پاکی و رعایت استانداردهای محیط زیست انجام داده اند.
به گزارش میراث آریا، این بررسی‌ها که بر 25 شاخصه اصلی همچون هوا، کیفیت آب، تنوع زیستی و موارد دیگر پایه ریزی شده اند، تا کنون 140 کشور جهان را از نظر پاکیزگی در رده‌های مختلف قرار داده اند.
گزارش نگاهی دارد به بعضی از این کشورها که دارای رتبه های بالائی از لحاظ پاکیزگی هستند
سوئیس: اروپای غربی
سوئیسی‌ها، پنجمین ملت پر درآمد جهان به شمار می‌روند که در پاکترین کشور جهان زندگی می‌کنند. از هشت فاکتور یا معیار مورد نظر در معرفی محیط زیست پاک، همچون بهسازی، کیفیت آب، بهداشت جنگل و مقررات طلاعون زداعی، سوئیس با کسب تمام امتیازات در رده نخست قرار گرفته است. برخورداری از مناظری کوهستانی، دارا بودن سرزمینهایی حاصلخیز به نحوی که در هر مرغزار یا زمین دست نخورده‌ای می‌توان اقسام فعالیت‌های کشاورزی را تجربه کرد، باعث شده تا امید به زندگی ساکنان این کشور به صورت میانگین به 81 سال برسد.
کرواسی، اروپای شرقی و آسیای مرکزی
کرواسی در رده بندی جهانی کشورهای پاکیزه دنیا، رتبه بیستم را به خود اختصاص داده است اما در میان کشورهای منطقه اروپای شرقی و آسیای میانه، سرزمینی را نمی‌توان همپای این کشور رها شده از یوگسلاوی سابق مشاهده کرد.
محصور شده در آبهای دریای آدریاتیک و سواحلی زیبا و پاک، تجربه یک روز شیرین ماهیگیری را به تمامی بازدید کنندگان این کشور می دهد. کشوری که بیماری دریایی در آن نامی ناشناخته است.
با این وجود، هنوز هم آثار بر جای مانده از سلطه چندین ده ساله نظام کمونیست، در گوشه گوشه این سرزمین به چشم می‌خورد و همین امر برخی از صنایع این کشور را هنوز درگیر استفاده از گازهای گلخانه‌ای کرده است. معضلی که تا به امروز تاثیر بسزایی بر آب و هوای کرواسی گذاشته است.
کاستاریکا: قاره آمریکا
رتبه پنجم پاک‌ترین کشورهای جهان را کاستاریکا، در آمریکای مرکزی به خود اختصاص داده است. کشوری که اقتصادی به شدت وابسته به اکوتوریسم داشته و به همین سبب تلاش گسترده ای برای تبدیل شدن به منطقه ای عاری از کربن تا سال 2011 می کند.
اگرچه کشورهای منطقه آمریکای لاتین به دلیل برخورداری از جنگلهای انبوه، سالیانه بخش عظیمی از این سرمایه طبیعی را نابود می کنند، اما کاستاریکا سالها مانع از این امر شده و از این رو می‌توان آن را خارج از 100 کشور اول آلاینده جهان نامید.
با این وجود این کشور تاکنون آمار قابل قبولی در حفاظت از منابع دریایی خود نداشته است.
زلاندنو: آسیا- اقیانوسیه
بهشت جویندگان مسافرت های پر هیجان، هفتمین کشور پاک جهان است. فعالیت‌های گسترده مقامات این کشور در حفظ منابع طبیعی آن باعث شده تا در رتبه بندی موثرترین شاخصه‌های حفاظتی نمره 5/84 را از 100 دریافت کند.
در حالی که ویژگی های منحصر به فرد این کشور همچون آب مطلوب و هوای پاک رتبه‌ای در خور را نصیب آن کرده، اما وجود کارخانجاتی که تولید کننده گاز دی اکسید کربن هستند، مانع از دست یابی این سرزمین به رتبه بهتری در جمع 140 کشور ارزیابی شده جهان شده است.
موریتانی: آفریقا
موریتانی پنجاه و هشتمین کشور پاکیزه جهان به شمار می‌رود که میانگین بهداشت و سلامت در آن 7/97 درصد است، رقمی که در مقایسه با شاخصه 5/44 درصدی دیگر کشورهای همسطح موریتانی، نشان از پاکیزگی قابل ملاحظه این سرزمین می دهد.
جزیره موریتانی در 1200 مایلی ساحل شرقی آفریقا در اقیانوس هند قرار گرفته و از آب قابل شرب کافی و زیر ساخت‌های بهداشتی توسعه یافته‌ای برخوردار است. برخی پاکیزگی این کشور را هم سطح و در مواردی بالاتر از کشورهای حوزه اسکاندیناوی دانسته است. این آمارها نشان می‌دهد که این محیط به ندرت از منابع آلاینده برخوردار است، هر چند تنها نکته منفی آن تولید گاز است.
http://www.khabaronline.ir/news-19491.aspx

هیچ نظری موجود نیست: